vijest

0

Miguel Olmo: Masakrirali su me, govorili da ću uništiti Danijevu karijeru ako ga pošaljem u Dinamo

15.08.2019 17:11 | Germanijak/V.R.

Ovaj čovjek vidio je nešto što nitko drugi nije.

Veličina slova A A A

Dinamov zlatni dečko Dani Olmo velemajstorski je krenuo i u ovu sezonu, a ona je za njega počela tek s uzvratnom utakmicom protiv Saburtala, u kojoj je ušao tek zadnjih 15 minuta.

Od tada je u svim natjecanjima uknjižio već četiri gola i tri asistencije, a sve usporedo sa neizvjesnošću o neposrednoj profesionalnoj budućnosti, odnosno licitiranjem čelnika Dinama sa ponudama europskih velikana, u namjeri da se osigura čim veća odšteta za mladog dragulja.

Sve je do sada u njegovoj karijeri uglavnom išlo kao po loju, što treba pripisati njegovom iznimnom talentu, ali i maksimalnoj profesionalnosti i mentalitetu zdravom za razvoj sportaša na najvišoj razini, što kod mladih nogometaša nije nešto što se treba uzimati zdravo za gotovo.

Jedna od dobrih odluka u njegovoj karijeri, ne samo za navijače Dinama već i za njega samog, je bila dolazak na Maksimir. Iza toga najviše stoji njegov otac, Miguel Olmo, nekada i sam nogometaš, a danas menadžer.

Ta odluka dodatno dobija na težini ako uzmemo u obzir da je Miguel bio suočen sa popriličnim kritikama od strane okoline zbog donošenja iste. U kratkom intervjuu koji je dao talijanskom portalo Calciomercato, između ostalog je rekao:

„Donošenje te odluke, kako Daniel često voli naglasiti, bila je najteža u njegovu životu. Ja sam tad bio trener u Segundi i masakrirali su me sa svih strana, govorili da sam lud, da ću sinu uništiti karijeru prije nego je i počela.

Danas pjevaju drugu pjesmu, govore nam da smo bili hrabri i da smo donijeli najbolju moguću odluku. Rezultat je najbitniji na kraju, iako svoju djecu učim da nije sve u tome. Sad smo sretni kako Dani napreduje, spreman je donositi sam svoje odluke, ali ponoviti ću vam opet – napustiti Barcelonu da bi otišao u hrvatsku ligu nije bila nimalo laka odluka.“

S obzirom da je u pitanju talijanski portal, Olmo stariji je upitan za Milan:

„Kontaktirali smo s Milanom dok je Leonardo bio u klubu. No pregovori su prekinuti, ne mogu vam reći je li to zbog Leonardova odlaska ili nije došlo do dogovora s Dinamom. Ne mogu vam reći ima li još šanse da Dani pređe u Milan, to nije pitanje za mene.“

„Trenutno ne znam hoće li i kad napustiti Dinamo. U klubu su svjesni naše želje za prelaskom u veću ligu i klub, mislimo da je pravo vrijeme. Ne samo za nas, već i za Dinamo, biti će to jedna unosna 'ekonomska operacija' za njih. A Dani jednostavno mora dobiti priliku da igra sa najvišim svjetskim klasama. Jedino tako to može postati i on sam. Osim Milana, u Italiji smo imali kontakte s još jednim velikim klubom.“

Na pitanje koji bi klub bio idealan za Danija, rekao je:

„Više od samog imena kluba, zanima nas kako se on uklapa u naše ambicije za Danijevim napretkom. Želimo da mu njegov novi klub može garantirati ono što je mogao Dinamo zadnjih pet godina, ali u kontekstu više razine nogometa. On treba minute, stoga ako nam pristupe čak Real ili Barcelona, ali ne vidimo mogućnost kontinuiranog igranja, to nije povoljna opcija za nas.“, zaključio je.

(foto: Pixsell)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka