vijest

0

Messi otkrio zašto je na identičan način proslavio svaki od 671 gola u karijeri

25.08.2019 10:20 | Germanijak

Napokon otkriveno.

Veličina slova A A A

Situacija je svima poznata. Lionel Messi zabije gol, nekad iz slobodnog udarca, nekad nakon slaloma, ponekad sjajnim lobom, može i iz voleja, nije mu strano niti glavom – stotinu je načina na koji ovaj argentinski čarobnjak može postići gol. Uostalom, postigao ih je do sada 671 u karijeri, ali način proslave ostaje uvijek jedan te isti.

ODIGRAJ Barcelona - Betis

Dva kažiprsta dignuta u zrak i pogleda prema nebu.

Sada je konačno i otkriveno zašto točno i kako je to sve krenulo. Naime, svaki gol koji postigne Messi posvećuje svojoj baki Celiji Oliveri Cuccittini koja je umrla 1998. godine, kada je Argentinac imao tek 11 godina.

Prema njegovim riječima i riječima redatelja dokumentarnog filma 'The Flea – The Amazing Story of Leo Messi', baka je bila najzaslužnija za njegovu karijeru nogometaša.

Baka ga je uvijek gurala prema nogometu, a kada je izrazio želju da se priključi jednom klubu, ona mu je predložila Grandoli – najgoru momčad u gradu. Messi nije shvaćao zašto igrati za najgoru momčad.

„Igranje za lošu momčad može biti dobro za tebe, loša momčad treba sjajnog igrača, zar ne?“, prepričavala baka Celia.

Celia je bila popularna u lokalnom klubu, a njihovog trenera nagovarala je dugo vremena da Messija pusti da igra s drugom djecom, iako ga ovaj nije htio ubaciti u igru jer je bilo 'premalen'.

„Bio sam među najmlađima, tako da još nije bilo mojih dobnih kategorija. Ali jednom je ovim starijima nedostajao igrač i moja baka je uspjela nagovoriti trenera da me stavi u igru. Postigao sam dva gola, a iako se ja ne sjećam točno tih scena jer sam bio premlad, tu je priču baka uvijek prepričavala“, otkrio je napadač Barcelone i osvajač pet Zlatnih lopti.

Upravo tada se 'rodila' njegova proslava pogotka. Kada je zabio gol, prema njegovoj ispovijesti, nije čuo nikakvo navijanje, samo svoju baku kako uzvikuje njegovo ime.

„Tada je pogledao prema tribinama, podigao je dva prsta u zrak s mišlju 'ovo je za tebe“.

(Foto: Reuters)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka