vijest

0

Međunarodni olimpijski odbor stipendira 12 hrvatskih sportašica i sportaša

12.10.2017 13:48 | Germanijak

Mjesečni iznos stipendije je 500 dolara.

Veličina slova A A A

Hrvatski olimpijski odbor je izvijestio kako je 12 hrvatskih sportašica i sportaša postalo korisnicima stipendija Međunarodnog olimpijskog odbora kao pomoć za pripreme, kvalifikacije i sam nastup na Igrama XXXII. olimpijade u Tokiju 2020. godine.

Na popisu korisnika su: atletičarke Sara Kolak (koplje), Sandra Perković (disk) i Blanka Vlašić (skok u vis), boksač Filip Hrgović (kateg. +91 kg), jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić (klasa 470) te Tonči Stipanović (klasa laser), strijelac Josip Glasnović (trap), taekwondašica Iva Radoš (kateg. -73 kg), veslači Damir Martin (samac), Martin i Valent Sinković (dvojac bez kormilara).

„Mjesečni iznos olimpijske stipendije od 500 američkih dolara dobit će, dakle, svi pojedinačni osvajači medalja na najuspješnijim Igrama hrvatskih sportaša, u Rio de Janeiru 2016. godine, kao i članovi dviju „zlatnih“ posada. Korisnica programa „Olimpijske stipendije za sportaše - Tokio 2020.“ postala je i naša trofejna taekwondašica Iva Radoš, dvostruka europska prvakinja i osvajačica brončanih odličja na SP-u i Europskim igrama 2015. godine.

Olimpijska solidarnost MOO-a uplaćivat će stipendije na račun HOO-a za razdoblje od četiri mjeseca (2000 dolara po sportašu), počevši od 1. rujna 2017. do 31. kolovoza 2020. godine, odnosno do datuma posljednjeg kvalifikacijskog natjecanja za sportaše koji nisu izborili nastup na OI-ju u Tokiju.“, priopćili su iz HOO-a.

(Foto: Pixsell)

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka