vijest

0

McCollum: Velik broj NBA igrača živi od plaće do plaće (VIDEO)

08.04.2020 14:15 | Germanijak/V.R.

Stvari nisu uvijek onakve kakvima se čine.

Veličina slova A A A

Trenutna obustava NBA sezone uvelike će utjecati na prihode lige, a tako i plaće igrača koji su izravno za njih vezane. Naravno, u negativnom pogledu.

Nedvojbeno je kako dobar postotak ''običnih'' ljudi na to odmahuje rukom sa stavom kako su ionako u pitanju milijunaši i da će se već nekako snaći. Drugim riječima, veću količinu empatije izazivaju neizvjesne sudbine svakodnevnih zaposlenika s prosječnim primanjima, prije nego slavom i gomilom novca osupnuti košarkaši.

No da nije baš toliko bajna sitacija svjedoči razgovor C.J.-a McColluma, podpredsjednika Udruge igrača NBA lige (NBPA) s nekadašnjim igračem a danas novinarom, Jayom Williamsom.

„Velik je broj igrača koji su poprilično pogođeni jer im je u potpunosti obustavljen prihod. Liga je ukupno izgubila oko milijardu dolara, možda i više. To će izravno utjecati na kolektivni ugovor naredne sezone. Igrači na miminalnom ugovoru će posebno biti zahvaćeni. Nitko nije ovo očekivao, a mnogi košarkaši su posudili novce drugima, dali ga nešto obiteljima. Od 450 igrača, rekao bih da njih 150 živi od plaće do plaće.“, rekao je.

Podsjetimo, iako primaju ogromne novce, mnogi NBA igrači ne naprave zalihu ''za crne dane'' uslijed neznanja ophođenja s novcem. Mnogi od njih dolaskom u ligu se iz poprilično skromne svakodnevnice u trenutku nađu u životu na visokoj nozi. Liga čak za rookieje prije početka njihove prve NBA sezone organizira tečajeve o upravljanju novcem, o čemu je svojedobno u svojoj kolumni u jednim dnevnim novinama pisao kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije Roko-Leni Ukić.

No mnogima ni to ne pomogne.

(foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka