vijest

0

Čašica previše odlučila je finale Australian Opena 2002. godine

18.10.2019 16:38 | Germanijak/M.N.

Nesportski način života uništio je veliku karijeru.

Veličina slova A A A

Marat Safin je bio jedan od najtalentiranijih tenisača, no iako je bio svjetski broj 1 vjerojatno se nikad o njemu neće pričati kao jednom od najboljih. Međutim, zasigurno će biti kandidat za najomiljenijeg i najpopularnijeg u povijesti tenisa.

Veliki Rus je ostvario odličnu karijeru, osvojio je dva Grand Slama, no svakome tko imalo prati ovaj sport jasno je da nije ni blizu ostvario svoj potencijal.

Najveći razlog je što se Safin uistinu volio zabavljati, što i nije toliko čudno za mladu osobu, no ovaj osebujni Rus je za razliku od svojih kolega to ipak digao na jednu višu razinu. Živio je poprilično razvratan život, bio je Playboy u pravom smislu riječi, a konzumacija alkohola je bila njegova svakodnevnica. Nažalost sve je to dovelo do brojnih ozljeda zbog čega je i okončao karijeru u 29 godini.

Nedavno je bivši austrijski tenisač Daniel Kollerer izjavio da je Safin finale Australian Opena 2002. godine, koje je izgubio od Thomasa Johanssona u četiri seta,  igrao ni manje ni više nego pijan.

"Nikad nisam vjerovao da bi Safin mogao igrati to finale i naravno da je bilo nemoguće da ga osvoji. Bilo je nevjerojatno koliko je bio pijan", izjavio je Austrijanac.

Zanimljivost vezana za to finale je što je Marat na taj meč kao podršku doveo čak tri „prijateljice“ u svoju ložu.

Kollerer koji je 2011. godine doživotno izbačen s toura zbog namještanja, također je priznao da je volio zaviriti u čašicu i kao glavnog krivca za to naveo baš Marata.

"Pio sam alkohol tokom karijere, ali prvi put kad sam imao 24 godine. Počeo sam nakon što sam vidio Marata Safina kako pije prije finala Australian Opena", dodao je.

Veliki Rus se nakon umirovljenja okušao i u politici, gdje je bio zastupnik Dume na listi Vladimira Putina. Na slijedećim izborima je također osvojio mandat, no odlučio se povući iz politike.

Od tog trenutka Safin se odlučio povući iz javnosti, živi samo s mačkama, za djevojke ili ženu ne želi ni čuti, a seks ga ne zanima.

Nismo ništa manje ni očekivali od osebujnog Rusa.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The guy on my right doesnt need presentation!classic

A post shared by Marat Safin (@flymonkeyrus) on

 

(foto: Reuters)

 

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka