vijest

0

Lova do krova: Otkriveno koliko će HNS zaraditi od turnira u Dohi

15.02.2020 15:08 | Germanijak/I.M.

Blagajna se puni.

Veličina slova A A A

Jučer je HNS službeno objavio kako će Hrvatska nastupiti na jakom turniru u katarskoj Dohi, koja će biti domaćin vrlo atraktivnog prijateljskog turnira na kojem će sudjelovati četiri momčadi koje se nalaze među 12 najboljih na Fifinoj ljestvici.

Uz svjetske doprvake, reprezentaciju Hrvatske (6. prema Fifi), na turniru će nastupiti svjetska bronca i trenutno vodeća momčad svijeta prema Fifi, Belgija, potom europski prvak Portugal (7.) te Švicarska (12.). Sve četiri momčadi su sudionice Eura 2020., a na Euru 2016. i SP-u 2018. izborile su barem plasman u drugi krug natjecanja te osvojile ukupno tri od pet dostupnih medalja na ta dva natjecanja.

Raspored turnira unaprijed je određen pa će Hrvatska 26. ožujka odmjeriti snage sa Švicarskom (19:30 po lokalnom vremenu), dok će 30. ožujka igrati protiv Portugala (20:30 po lokalnom vremenu). 

Hrvatska će tako po prvi puta zaigrati u Kataru, zemlji koja će krajem 2022. godine ugostiti FIFA Svjetsko prvenstvo, a obje utakmice Hrvatske igrat će se na spektakularnom stadionu Education City.

"Ponosan sam što smo uspjeli postići dogovor o sudjelovanju Hrvatske na ovako prestižnom turniru. Sa sportske strane, osigurali smo izborniku Daliću i reprezentaciji vrhunske protivnike što je bila želja stručnog stožera, a s druge strane, ispregovarali smo značajna financijska sredstva koja će moći biti uložena u daljnji razvoj hrvatskog nogometa", izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Hrvatski nogometni savez za ovaj će turnir inkasirati čak 900 tisuća eura, što je fantastičan novac za dvije prijateljske utakmice, saznale su Sportske novosti. Primjerice, kada je HNS zadnji puta bio na američkoj turneji, bilo je to u ožujku 2018., za dvije su utakmice zaradili 500 tisuća eura, ali su na kraju plaćali penale jer Luka Modrić nije igrao u drugoj utakmici turneje. 

(foto: Pixsell)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka