vijest

0

Luda ideja urodila plodom: Slovenski prvoligaš preko društvene mreže doveo veliko pojačanje!

02.02.2016 17:00 | Germanijak / M.Š.

Ideja mladog trenera Luke Elsnera urodila je plodom...

Veličina slova A A A

Inovativan način dovođenja pojačanja u susjedstvu. Slovenski prvoligaš Domžale doveo je potrebno rješenje služeći se društvenom mrežom LinkedIn!

Sve je bila ideja 33-godišnjeg trenera Luke Elsnera, koji ima profil na spomenutoj profesionalnoj društvenoj mreži i baš je tamo odlučio potražiti eventualno pojačanje.

„Tražim desnog bočnog za NK Domžale, uvjet je da ima EU putovnicu. Mora biti jako ofenzivan za sustav 3-4-3“, bio je status koji je Elsner napisao 7. siječnja ove godine.

Zašto se odlučio na ovakav potez?

„Oko 50-ak agenata me prati na LinkedIn mreži“, objašnjava Elsner.

I doista, brzo su počeli nuditi razni nogometaši. Talijani, Nijemci, a i Hrvat Vinko Buden, nekadašnji član Intera i Lučkog. Javljali su se i brojni agenti i, naravno, nezaobilazni „agenti“. Nudili igrače iz Mađarske, Poljske, čak i Velike Britanije, Brazila ili primjerice mlade momčadi Sporting Lisabona.

„Primio sam preko 150 profila igrača u samo tri dana. Bio je to najbolji način da se najbrže dobije povratna informacija o nekom igraču“, otkriva Luka Elsner.

Alvaro Brachi

Na koncu, mladi stručnjak dobio je željenog desnog bočnog. Novi član Domžala postao je Alvaro Brachi, 30-godišnji Španjolac koji je posljednje tri i pol sezone proveo u Videotonu. S tim klubom osvojio je mađarsko prvenstvo, ali i igrao grupnu fazu Europske lige. U domovini je nastupao za B momčadi Betisa i Espanyola, a jednu sezonu proveo je i u ciparskom Anorthosisu.

Nije loše za jednog igrača s LinkedIn mreže. Slaže se i Elsner:

„Mislim da smo odradili vrlo dobar posao i doveli kvalitetnog igrača na željenoj poziciji.“

Inače, Domžale se uoči nastavka sezone nalaze na trećem mjestu slovenske lige iza Maribora i Olimpije. Elsner na rosteru ima i dvojicu mladih hrvatskih nogometaša, Marka Alvira i Antonija Mancea, koji je s pet pogodaka među ponajboljim strijelcima kluba.

(Foto: NK Domžale Twitter)

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka