vijest

0

Lebron vraća ritual koji mu je obilježio karijeru (VIDEO)

13.10.2019 17:54 | Germanijak

Ima li ovo veze s praznovjerjem?

Veličina slova A A A

Lebron James zasigurno je, već sada kada završetak njegove karijere još nije na vidiku, jedan od najvećih košarkaša u povijesti, ambasadora ovog sporta, te igrač koji je tijekom svoje karijere promovirao NBA ligu i privlačio pozornost fanova diljem svijeta kao rijetko koji igrač prije njega.

Osim šutevima, zakucavanjima, blokadama, asistencijama, cirkuskim polaganjima i asistencijama, plijenio je mnogim potezima i van terena. Zapravo, mogli bi izdvojiti jedan i na samom terenu, ali prije prvog podbacivanja lopte od strane ljudi u sivom.

Pretpostavljate, u pitanju je poznati chalk toss, odnosno bacanje krede u zrak iz skupljenih šaka. Tijekom karijere, odnosno pred povratak u matične mu Cleveland Cavalierse, čak je odlučio da će putem svojih društvenih mreža dati mogućnost fanovima da se izjasne, žele li da i dalje da prakticira taj ritual, da bi potom objelodanio kako će zadnju riječ imati njegovi sinovi, Lebron jr. i Bryce Maximus.

Zadnji put kada je upriličio ovu rutinu uoči utakmice bilo je 2015., a ovo ljeto je već najavio da bi je mogao vratiti. To je i učinio u jučerašnjem porazu u predsezonskoj utakmici u kineskom Shenzhenu u porazu Lakersa od Brookly Netsa, a je li to samo show za kineske fanove i, između ostalog, trend podilaženja Kini od strane NBA lige zbog nedavnog tweeta i nesmotrenosti Daryla Moreya, ili će trostruki prvak i MVP finala vratiti trajno ovaj običaj, ostaje da vidimo.

 

 

(foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka