vijest

0

Krovinović osigurao bivšem klubu sredstva za cijelu sezonu

27.06.2017 12:43 | Germanijak/A.V.

Rio Ave od prodaje igrača zaradio je rekordan iznos ove sezone, već sad ima plaćene račune za iduću.

Veličina slova A A A

Hrvatski veznjak Filip Krovinović, koji je nedavno prešao iz Rio Avea u Benficu, osigurao je svom bivšem klubu mirno poslovanje idućih godinu dana. Tih tri milijuna eura bit će im dovoljni za mirno poslovanje u idućih godinu dana, a posao koji su obavili ove sezone na transfer tržnici, mogao bi im omogućiti i rezultatski iskorak u idućoj sezoni.

Rezultatski sezona možda nije bila uspješna jer Rio Ave nije izborio kvalifikacije za Europu, ali na financijskom planu ne pamte bolju i pobrinut će se da tim novcem osiguraju plasman u kontinentalna natjecanja dogodine.

Uz našeg Krovinovića prodali su Rodericka u Wolvese za tri milijuna eura, te su dobili postotak od prodaje Benficinog golmana Edersona, inače bivšeg igrača Rio Avea, u Manchester City za 40 milijuna eura. Tih 11 milijuna eura bit će im dovoljno za pokrivanje apsolutno svih troškova i ostat će im nešt sa sastrane ze moguće dodatne projekte.

„Zbog mogućih budućih provizija ne traže velike iznose za svoje igrače. Iz ranijih primjera znaju kako postoji mogućnost da Benfica kasnije preproda njihove igrače za deset puta veći iznos, ali i oni nešto dobiju od tih transfera. Zato su Filipa i pustili za tri milijuna eura u Benficu jer znaju da postoji mogućnost kasnije prodaje u veći klub za znatno veći iznos, a oni će dobiti proviziju,“ rekao nam je otac Filipa Krovinovića prije nekoliko dana.

Prije godinu dana Rio Ave prodao je golmana Edersona u Benficu za samo 1,5 milijuna eura, a nakon godinu dana na golu prvaka Portugala, Ederson se prodao u City za 40 milijuna eura. Rio Ave je od tog posla zaradio 6,5 milijuna eura. Krovinović im je zasad priskrbio tri, a kroz koju godinu mogla bi im kapnuti još koja "milja" od Filipovog idućeg transfera.

(foto: Benfica)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka