vijest

0

Kreće NBA 2K liga - igrači dobro zarađuju, igra 17 NBA klubova, kladi se samo u Germaniji

11.05.2018 14:51 | Germanijak

Hoćete li pratiti?

Veličina slova A A A

NBA sezona se bliži kraju – u nedjelju počinje finale Istočne konferencije između Bostona i Clevelanda dok Golden State i Houston prvu utakmicu finala Zapada igraju dan kasnije. No, dok se većina 'pravih0' košarkaša već odmara, oni virtualni tek kreću u izazov. Naime, večeras kreće prvo izdanje NBA 2K Lige.

Kako je e-Sports posljednjih godina sve popularniji, tako je i NBA uskočila u ovaj vlak te je odlučila pokrenuti vlastito profesionalno natjecanje. Čelni ljudi lige već u prvoj sezoni su dobili odličan odaziv klubova pa će u inauguralnoj sezoni svoje momčadi imati 17 NBA klubova.

U cijelu priču NBA je, kako se i očekivalo, ušla potpuno profesionalno. Još krajem prošle godine pozvali su igrače NBA 2K igre da se prijave za profesionalnu ligu. Uvjet je bio da svaki igrač mora pobijediti u najmanje 50 utakmica u Pro-Am modelu NBA 2K18 igre. Javilo se 72.000 ljudi, a nakon nekoliko krugova dodatnih testova i provjera, u konkurenciji za draft je ostalo 250 igrača.

Draft je održan 13. ožujka, a prvi pick je imao Dallas, odnosno njihova momčad Mavs Gaming. Oni su odabrali Artreyo Boyda, drugi Celticsi Albana Thomallarija, a kasnije su birali Utah, Sacramento i ostali. Ukupno je održano šest krugova drafta, a svaka momčad je u postavi morala imati kompletnu petorku posloženu po pozicijama (PG, SG, SF, PF i C) dok je šesti igrač mogao igrati poziciju po izboru momčadi.

Igrači neće igrati sa stvarnim NBA igračima već sa 'svojim' karakterima koji su podijeljeni po pozicijama pa u naravi većina igrača ima slične 'tehničke predispozicije' pa će do izražaja doći vještina njihove igre.

Što se novca tiče, svi igrači su potpisali šesto mjesečne ugovore. Oni koji su izabrani u prvom krugu drafta u tom će razdoblju zaraditi 35.000 dolara, a svi ostali će dobiti 32.000. Tu je i nagradni fond od milijun dolara koji će se podijeliti prema rezultatima u sezoni.

Svi zaljubljenici u e-Sports samo u Germania Sport kladionici će se moći kladiti na NBA 2K ligu. Od prve utakmice pratimo ovo natjecanje, a već prvog dana su vam u ponudi tri utakmice:

Bucks Gaming – 76ers GC
Knicks – Warriors Gaming
Blazer5 Gaming – Magic Gaming

(Foto: NBA 2K League)

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka