vijest

0

Kovač se vraća kući

12.11.2019 11:43 | Germanijak

Bivši hrvatski izbornik izgleda neće dugo biti na burzi rada.

Veličina slova A A A

Bayern Munchen u prvom kolu tekuće sezone ugostio je Herthu u Munchenu i odigrao 2:2. Bio je to prvi alarm koji je Niki Kovaču mogao dati do znanja kako se njegovo vrijeme u bavarskoj prijestolnici polako bliži kraju i naizlged odličan znak za berlinsku Herthu, međutim, nastavak sezone donio je razočaranja – i za Kovača i za Herthu.

Berlinčani su nanizali tri poraza u sljedeća tri kola, ali potom su iskoristili nešto lakši raspored i triput zaredom slavili u prvenstvu, no pobjeda protiv Fortune (3:1) početkom listopada posljednja je Herthina u prvenstvu. Poslije nje uzeli su još samo bod u četiri kola i nakon posljednjeg poraza, od RB Leipziga 4:2, treneru Anti Čoviću zatresla se stolica.

Njemački Hrvat momčad je preuzeo na koncu prošle sezone, ali čini se kako tekuću neće dočekati na klupi jer nakon 11 odigranih kola ima toliko bodova i tek je 12. na ljestvici, a to nije u skladu sa zacrtanim klupskim ambicijama.

Čoviću se navodno uskoro sprema cipela, a zamijeniti bi ga mogao upravo Niko Kovač, kojemu je na startu sezone iščupao bod u Munchenu. Bivši kapetan hrvatske reperezentacije rodio se u Berlinu, a u Herthi je proveo tri godine i kao igrač. U klub je stigao 2003. godine baš nakon rastanka s minhenskim Bayernom, a mogućnost rada u rodnom gradu uvjereni smo mora mu biti zanimljiva.

Klupska uprava na nedavnom sastanku zazivala je njegovo ime kao moguću zamjenu, a novonastala situacija kod obje stranke, Kovačev otkaz u Bayernu i Herthina loša niska rezultata, vratile su ga u fokus kao Čovićevog nasljednika. 

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Pixsell)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka