vijest

0

Košarkaši sa Slovenijom, Ukić lakše ozlijeđen

12.08.2017 13:43 | Germanijak

Hrvatske košarkaše nakon odličnog nastupa na pripremnom turniru u Francuskoj, očekuje nastup pred domaćom publikom.

Veličina slova A A A

Na red je stigao turnir u Opatiji na kojem će izabranici Aleksandra Petrovića odigrati utakmice protiv Slovenije i Litve. Prva je na rasporedu danas s početkom u 18 protiv Slovenaca.

Ovaj turnir u Opatiji nam je kraj ovog prvog iznimno važnog dijela priprema koji traje 14 radnih dana. U Opatiju smo došli u solidnom stanju. Logično je da pobjede protiv Francuske i Litve malo nahrane naš ego jer već protekle sezone, znamo da sa svim tim reprezentacijama koje su u bliskoj prošlosti uzimale medalje na prvenstvima Europe već u kontinuitetu možemo igrati. To je samo po sebi dobar predznak“, rekao je izbornik Petrović, prenose službene stranice Hrvatskog košarkaškog saveza, dodajući kako su svjesni i nedostataka koje su imali u te dvije odigrane utakmice.

> Tečaj na pobjedu Hrvatske je 1,35, a na slavlje Slovenije 3,25

Mi smo reprezentacija koja je zadnja započela s pripremama i to 1. kolovoza, znači otišli smo na turnir u Francusku sa šest radnih dana. Iako smo u tom periodu uspjeli oformiti takav profil igre koji omogućava da dobijete Francusku i Litvu. Sasvim sigurno da je to jedan dobar zalog i za ovaj turnir, ali ono što je još važnije za prvenstvo Europe“.

Radi se na tome da se forma tempira za nastup na Eurobasket, a nastup u Opatiji samo je dio programa priprema. I prvi ispit u Opatiji je Slovenija.

Slovenija je u ovom trenutku u rangu Francuske i Litve i samim time težak protivnik. Drago mi je što igramo tri utakmice s njima jer se oni nalaze u drugom dijelu ždrijeba s kojim mislim da nemamo šanse igrati u osmini finala, tako da s njima možemo napraviti sve taktičke zamisli koje iz dana u dan korigiramo.“

U utakmici neće niti kapetana Roka Ukića koji je lakše ozlijeđen, ali bit će spreman za drugi dio priprema.

Mislim da su igrači u dobrom stanju, dobro raspoloženi, svjesni… I želimo se predstaviti domaćoj publici, a isto tako, da dobijemo još malo adrenalina u leđa prije početka priprema jer ovo su nam jedine dvije utakmice u ovim pripremama“.

Petrović se odlučio zahvaliti Tomislavu Zubčiću, koji je po povratku iz Francuske postao prekobrojan.

Smatram da su Ukić i Popović idealna mjera playmakera koji nam trebaju za ovo prvenstvo Europe. Naravno da tu sada dodajemo i Mavru koji će imati svoju ulogu. Ostali smo na 13 igrača, prije polaska za Cluj očekuje se taj zadnji rez. Što se tiče pozicije četvorke tu je u potpunosti sve jasno. Šarić i Bender su tu i zato nije bilo potrebno da Zubčića vučem još par dana jer želim da se mentalno pripremi za novi klub u Turskoj, odnosno da se odmori par dana i da krene na pripreme“.

Utakmica na Međunarodnom turniru u Opatiji između Hrvatske i Slovenije počinje u 18 sati.

(Foto: Pixsell)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka