vijest

0

Korona će uvelike utjecati na ljetni prijelazni rok: Mlada superzvijezda ipak ostaje u Bundesligi?

20.03.2020 08:05 | Germanijak/I.A.S.

Njegovi koferi su odavno spakirani, ali do očekivanog odlaska možda nikad ne dođe.

Veličina slova A A A

Predviđanja govore kako će pandemija koronavirusa imati natnog utjecaja na ljetni prijelazni rok.

Skoro da nema nikakv šanse da vidimo neke spektakularne transfere najskupljih nogometaša današnjice, a neki klubovi su već sada u teškim situacijama te bilježe konstantan pad dionica.

Čelnici saveza jučer su na konferenciji za medije ponovno potvrdili kako imaju velike sumnje hoće li liga biti profitabilna i kako će se cijela ova situacija oko koronavirusa dugoročno utjecati na nogomet u Njemačkoj.

Jedan od klubova koji dosta teško podnosi ovu situaciju i koji je doživio dosta veliki financijski udar je Borussia Dortmund. Ne tako davno, prije svega 15 godina, klub je bio na rubu bankrota, a o cijeloj toj situaciji imali ste priliku čitati na Germanijaku prije nekoliko dana:

Financijska nestabilnost i upitna budućnost vezana uz transfere s ogromnim odštetama mogla bi ipak biti nešto dobro za Bundesligu. Klubovi kao što su Bayer Leverkusen, koji u svojim redovima imaju igrače kao što su Havertz i Bailey, ili pak RB Leipzig, koji u svojim redovima ima Wernera, Upamecana i Nkununa, možda ipak ne izgube svoje glavne igrače koji su meta „pola Europe“ što bi značilo da neće biti odlijeva kvalitete na neke druge lige petice što samo po sebi znači kako će liga dobiti na snazi.

Jednaka je situacija u slučaju BVB-a i fantastičnog Jadona Sancha. Mladi Englez zaludio je sve svjetske velikane, doslovno nema kluba koji ga ne želi dovesti u svoje redove, ali radi svega prethodno navedenog postoji velika šansa da 19-godišnjak i dogodine ostane član žuto-crnih.

U tjednima prije obustave Bundeslige, klubovi kao što su Chelsea, Man City, Man United, Liverpool i Real Madrid poslali su svoje skaute na utakmice BVB-a kako bi „po tisućiti put“ uživo svjedočili kvaliteti buduće zvijezde engleskog i svjetskog nogometa. Engleski klubovi i dalje su zainteresirani za njega, dok je Real Madrid, prema navodima Bilda, izgubio interes budući da u trenutnoj situaciji u svojoj svlačionici imaju dovoljno mladih i talentiranih krilnih napadača (Vinicius Jr., Rodrygo, Asensio).

Odlazak Sancha, pogotovo kada znamo kako bi za njega BVB u svakom slučaju tražio više od 100 milijuna eura, je svakim danom sve manje izgledan, a to nije nešto što pretjerano brine sportskog direktora žuto-crnih Michaela Zorca:

„Mi ga u svojim redovima želimo zadržati što je duže moguće“, rekao je sportski direktor za njemačke medije.

Nadalje, Sancho je svjestan interesa kakav vlada za njegovim uslugama, ali on nije netko tko pod svaku cijenu želi napustiti klub u kojem je dostigao zvjezdani status iako ima svega 19 godina.

Pred nama je zanimljivo ljeto, u to nema nikakve sumnje...

(foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka