vijest

0

Kopljanici, može vas biti sram: Ajax otpustio igrača koji se nakon 33 mjeseca probudio iz kome

31.03.2020 15:00 | Germanijak/I.A.S.

Bio je ogroman talent, a svlačionicu je dijelio sa Hrvatom koji sada igra u HNL-u.

Veličina slova A A A

Prije nekoliko dana svi mediji diljem svijeta prenijeli su jednu iznimno lijepu vijest, a to je da se mladi Abdelhak Nouri probudio iz kome u kojoj je bio nevjerojatnih 33 mjeseca.

Nouri, koji danas ima 22 godine, prošao je apsolutno sve mlađe uzraste reperezentacije Nizozemske te je pred njim bila, barem tako kažu brojni stručnjaci, jedna velika karijera.

Nažalost, prilikom utakmice između mladih momčadi Ajaxa i Werdera, Nouri se srušio na travnjak nakon čega započinje njegova teška borba za život. Naredna 33 mjeseca, odnosno sve do prije nekoliko dana, Nouri je bio u komi, a sada, kada se igrač probudio iz nje, klub ga je odlučio – otpustiti.

Nizozemski mediji dugo su vremena pisali o tome kako je klub ponudio igračevoj obitelji nešto više od pet milijuna eura radi loše intervencije svoje medicinske službe, ali oni to nisu prihvatili te će preko suda nastojati dobiti puno više od prvotno ponuđenog iznosa.

Bilo kako bilo, ovaj potez, iako mnogi govore kako je riječ samo o formalnosti, ovaj potez uprave kluba, i to pogotovo u ovim trenucima, je za svaku osudu.

Podsjećamo, Nouri je dugo godina dijelio svlačionicu s današnjim veznjakom Rijeke Robertom Murićem, a u razgovoru za 24 sata veznjak Rijeke je istaknuo kako je riječ o izvrsnom mladiću te je još jednom potvrdio riječi analitičara kako je pred tim mladićem marokanskog podrijetla bila velika karijera.

(foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka