vijest

0

Klub za kojeg igra srebrni Vatreni na rubu bankrota zbog koronavirusa

24.03.2020 11:16 | Germanijak/I.A.S.

Sve je izglednije da će ih savez izbaciti u četvrtu ligu.

Veličina slova A A A

Prema posljednjim informacijama belgijskih medija, slavni Anderlecht na rubu je propasti te je svakim danom sve izglednije da će u narednih nekoliko mjeseci morati proglasiti bankrot.

Belgijski mediji javljaju kako su dugovi najtrofejnijeg belgijskog kluba svakim danom sve veći, a trenutna situacija ne samo u svijetu nogometa, već u svijetu općenito, ne ide im u prilog.

"Koronavirus na naše živote ima utjecaj bez presedana. Anderlecht ne može pobjeći od posljedica pandemije. Naš klub je dužan zbog velike neizvjesnosti oko prihoda, dok vladine mjere ograničavaju normalno poslovanje, ograničiti troškove koliko god je moguće. To podrazumijeva i fleksibilnost svih zaposlenika. Klub je odlučio solidarno podijeliti žrtvu na sve. Svi će učiniti svoje. Anderlecht je klub koji je tijekom povijesti nailazio na mnoge probleme i sve ih je riješio. Pobijedit ćemo i sada", stoji u obraćanju kluba, iako valja reći kako cijela situacija oko kluba „ne miriši“ na dobro.

Njihovo financijsko stanje je sljedeće: Dužni su više od 100 milijuna eura, a uz to taj minus ima tendenciju rasta.

Iako su posljednjih godina imali nekoliko velikih izlaznih transfera kao što su onaj Leandera Dendonckera u Wolvese (13,5 milijuna eura, sezona 19./20.), Yourija Tielemansa u Monaco (25 milijuna eura, 17./18.) i Aleksandra Mitrovića i Chancela Mbembae u Newcastle (kombinirano 30,5 milijuna eura, sezona 15./16.), klub je puno previše trošio na dovođenje igrača koji su uz to imali i puno veća primanja nego li su ona realna za belgijsku Jupiler Pro ligu.

Danas boje belgijskog velikana brani Marko Pjaca, ponajveći talent hrvatskog nogometa koji se nakon dugogodišnjih borbi s raznim ozljedama napokon skrasio u Belgiji. U Anderlecht je stigao na šestomjesečnu posudbu koja se trebala produžiti na dodatnih godinu dana, ali od toga vrlo vjerojatno neće biti ništa pa će tako srebrni Vatreni ovog ljeta morati potražiti novi klub. 

Klub koji je ove godine proslavio svoju 111. godišnjicu postojanja u svojoj je bogatoj povijesti 34 puta osvajao titulu prvaka države, a uz to se mogu pohvaliti i s dva europska Superkupa te jednim Kupom Uefa (82./83.)

Bilo kako bilo, klub je u teškoj situaciji i jako je upitno hoće li se iz svega izići još jači ili će ga cijela ova situacija koštati apsolutno svega te bi ih mogla zadesiti sudbina škotskog velikana Rangersa koji je morao proći sličan trnovit put.

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

 

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka