vijest

3

Kasica se puni, novi stadion sve je bliže: Evo koliko će Dinamo zaraditi ako prođe Mađare

06.08.2019 09:30 | Germanijak/I.A.S.

Je li napokon vrijeme da najtrofejniji hrvatski klub dobije/izgradi novi stadion?

Veličina slova A A A

Dinamo danas igra novu europsku utakmicu ove sezone. Nakon što su sa ukupnih 5:0 lako preskočili gruzijski Saburtalo, Modri danas imaju ipak nešto ozbiljnijeg protivnika pred sobom, a riječ je o aktualnom prvaku Mađarske Ferencvarošu.

Mađari prema tansfermarktu vrijede četiri puta više od Gruzijaca, te je to samo po sebi jasan pokazatelj kako će se momčad Nenada Bjelice ipak morati malo više potrudit ukoliko misle osigurati prolazak u sljedeću fazu natjecanja.

Ukoliko Modri prođu u playoff za ulazak u Ligu prvaka, njihov bankovni račun podebljat će se za minimalno osam milijuna eura. Dakle, pet milijuna dobiva momčad koja osigura ulazak u playoff Lige prvaka, a ukoliko tamo ispadnete (baš kao što se to Dinamu dogodilo lani) dobivate 2,9 milijuna eura za ulazak u Europsku ligu.

S druge strane, ukoliko se Modri nađu u playoffu i izbore ulazak u grupnu fazu Lige prvaka, tada će „kasica prasica“ biti toliko puna da će novi stadion sve više postajati realnost. Za ulazak u grupnu fazu najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja biti ćete nagrađeni sa ogromnih 15,2 milijuna eura, a treba nadodati kao su u LP premije i više nego dobre, pa tako za pobjedu dobivate dodatnih 2,7 milijuna eura, dok je remi nagrađen sa 900 tisuća eura.

Ukoliko u to uračunamo novce koji će sigurno stići u blagajnu maksimirskog kluba nakon što se odrade neki neizbježni transferi (Olmo), stvari polako postaju jasnije te same činjenice nalažu kako bi Dinamo u skorijoj budućnosti mogao imati dovoljno sredstava da sam pokrene izgradnju novog stadiona, sna svakog navijača Dinama.

(foto:Pixsell)

 

posljednji komentari3
prikaži sve

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka