vijest

0

Kapetan Osijeka i povremeni Vatreni objasnio zašto primaju tri tisuće kuna potpore od države

03.05.2020 13:38 | Germanijak/I.G.

U pitanju je odluka kluba, a ne samih igrača.

Veličina slova A A A

Za neupućene, posljednjih je dana "čudno" zazvonila informacija kako će brojni hrvatski nogometaši, među njima i povremeni hrvatski reprezentativac Mile Škorić, dobivati novčanu potporu od države u iznosu od 3250 kuna.

Tim povodom u javnost je izašao i sam kapetan Osijeka te pojasnio da je riječ o odluci kluba koji su poslali zamolbu, a ne sami igrači.

"Moram reagirati i javnosti reći o čemu se radi. Klub je odlučio u nastaloj situaciji i poteškoćama u radu koristiti sve zakonom dopuštene i predviđene mjere. Tako je i nas igrače u to uključio u zamolbi za dodjelu subvencija, a da nitko od nas to nije tražio pa ni znao da je učinjeno. Pogledajte samo situaciju, na primjer, Jerryja Mbakogua, pa on ni ne zna i ne razumije naše zakone i mjere koje donose Vlada i Sabor RH, kako bi on išta tražio", rekao je 28-godišnji stoper za Sportske novosti pa dodao:

"Ne, sve je učinio klub koji je subvenciju zatražio za sve djelatnike kao i za nas igrače koji smo korisnici knjigovodstvenog servisa preko kojeg se odvijaju sve aktivnosti na našim računima. Ništa nismo znali, a iskreno bili smo i iznenađeni kada su nam ti novci, iznos od 3.250 kuna, sjeli na račune. Propitali smo što je to, o čemu se radi, a odmah se i međusobno dogovorili da svaki taj iznos proslijedi u humanitarne svrhe pa praktički gotovo da nije ni prenoćio na našim računima. Žao mi je što je sve ispalo tako nespretno, a ponavljam, bez naše krivnje ispalo i što smo sada predmetom kojekakvih pogrda za nešto što niti smo učinili niti smo znali da se događa".

(Foto: Pixsell)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka