vijest

0

Kad Klopp slavi: Probudio sam se na krovu kamiona i vratio se doma u kokošjem društvu

06.09.2019 13:53 | Germanijak

Prve se pamte...

Veličina slova A A A

Malo je takvih faca, takvih šmekera danas u svjetskom nogometu, osobito među trenerima, koji su spremni bez problema javno priznati šale na vlastiti račun, anegdote koje bi drugi krili kao zmija noge. Zato je Jurgen Klopp jedinstven lik, simpatičan čak i navijačima rivalskih klubova.

Kakav je bio prije desetak godina, kad je tek došao na kormilo Dortmunda, takav je i danas: neposredan, duhovit, cijepljen od taštine. Takvim se pokazao i u dokumentarnom filmu, koji je tek izašao, o njegovoj prvoj tituli sa Borussijom Dortmund. Crno-žuti su tad uzeli Salataru poslije devet godina posta i ne treba ni objašnjavati kakva je bila proslava. Bit će svima jasno iz Kloppove priče.

“Bio sam doista pijan, što se možda moglo i primijetiti u nekim intervjuima. Ne sjećam se puno toga što bi imalo nekog smisla, ali sjećam se jednog. Nisam siguran ni da sam ranije nekom ovo ispričao”, počeo je Klopp.

Slijede scene prikladnije za komedije, nego za život nogometnog trenera.

“Probudio sam se na kamionu u jednoj garaži. Bio sam potpuno sam. Tog se sjećam, ali nemam pojma šta se događalo satima prije toga. Sišao sam s kamiona i našao se u velikoj tvorničkoj prostoriji. Krenuo sam preko dvorišta i ugledao obrise čovjeka. Primijetio sam, silueta usporava i shvatio kako je to Hans-Joackhim Watzke ili "Aki", kako već želite (izvršni direktor Dortmunda). Bili smo sami u tom ogromnom dvorištu”.

Ima još...

“Zaustavili smo stari Mercedes na putu, neki stari karavan, a za volanom je sjedio Turčin. Aki mu je rekao da nas vozi u kafić, ali on ga nije želio poslušati. Međutim, kada je Watzke izvadio 200 eura iz džepa, vozač je rekao „okej“. Glava mi je udarala u prozor, jer sam bio pomalo umoran. Čuo sam čudne zvuke, mislio kako sanjam, ali nisam. Prtljažnik je bio ispunjen kokošima”, ispričao je Jirgen Klopp.

Kažeš, prve se pamte…

(Foto: Pixsell)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka