vijest

0

Juventus posluje s gubitkom, ali Ronaldo i Liga prvaka to će ispraviti

12.09.2018 22:17 | Germanijak/I.M.

Zanimljivo financijsko izvješće Juventusa.

Veličina slova A A A

Juventus bi u sezoni 2017/18 trebao imati ukupni gubitak od oko 20 milijuna eura, a sve zbog nešto manjeg prihoda od Lige prvaka, pokazao je izveštaj Exora, korporacije vlasnika torinskog giganta.

U prvoj polovici sezone profit je iznosio 43 milijuna eura, ali to je za 28,7 milijuna manje nego godinu dana ranije u istom periodu. Prošle sezone Juventus je eliminiran u četvrtfinalu Lige prvaka, dok je u sezoni 2016/17 stigao do finala. Exor je priopćio da očekuje da i u ovoj sezoni Juventus zabilježi određeni gubitak s obzirom na velika sredstva uložena u transfer Cristiana Ronalda iz madridskog Reala. Ipak, stvari bi se mogle promijeniti ako Stara dama ostvari dobar rezultat u Ligi prvaka, što svakako očekuju sada kada su oformili najjaču momčad kluba još od kraja 1990-ih godina. 

Također, dolazak Ronalda doveo je do toga da su dionice Juventusa na milanskoj burzi dostigle povijesni maksimum, što bi za sobom moglo dovesti do sklapanja novih, unosnijih sponzorskih ugovora, kao i povećanja prodaje dresova. Samo prvog dana nakon Ronaldovog potpisa, Juventus je prodao preko 500 tisuća njegovih dresova, ali je ogroman dio novca otišao na račun proizvođača opreme, Adidasa. Ipak, postoji mogućnost da ukoliko prodaja obori rekorde Adidasa, Juventus dobije dodatni dio novca koji se naziva kraljevski bonus.

(foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka