vijest

0

Jedvajev agent spašava Bundesligu?

03.04.2020 13:57 | Germanijak

S njegovom neobičnom idejom, utakmice pred „duhovima“, kako zovu ispražnjene tribine, bit će podnošljivije u budućnosti.

Veličina slova A A A

Po izbijanju pandemije koronavirusa paraliziran je cijeli sportski svijet, sva kontinentalna natjecanja odgođena su do daljnjega, računa se do kolovoza, Euro i Olimpijske igre prebačene su za 2021. godinu, a gotovo sva nacionalna prvenstva na Starom kontinentu su na pauzi. Što je najgore u cijeloj situaciji, rješenja još nema ni na vidiku.

Stoga, se svijet okreće revolucionarnim idejama u nadi kako će zadržati životnu svakodnevicu onakvom kakva je, a ona je nezamisliva bez nogometa.

Jedno od rješenja koja se nude jest igranje pred praznim tribinama, a ono je nogometašima nepodnošljivo, jer kažu kako su upravo navijači smisao svega toga. Jedna od liga koja se može pohvaliti najboljom zvučnom kulisom jest Bundesliga, koja smatraju mnogi jedina još stavlja tradicionalne navijače ispred korporativnih, a ideju za spas nogometa u Njemačkoj ponudio je naše gore list!

„Želio bih napraviti velike vizualne barijere kako igrači ne bi igrali pred praznim stadionom,“ rekao je Franjo Vranjković (58), inače vlasnik menadžerske agencije, za Bild.

Na njegovu ideju odmah su se javili mnogi i dodali kako bi se na te vizualne pregrade mogle staviti reklame ili fotografije gledatelja, a moguće bi bilo stvoriti čak i lažnu akustiku.

Vranjković je rodom Posušak, ali živi i radi u belgijskom Antwerpenu. Vlasnik je menadžerske agencije koja, između ostalih, zastupa hrvatskog reprezentativca i braniča Augsburga Tina Jedvaja, Leicesterovog neumornog veznjaka Wilfreda Ndidija i bivšeg Bayernovog igrača Willyja Sagnola.

„Tako nešto ne bi olakšalo posao jedino igračima, nego bi i TV gledateljima omogućio identično iskustvo gledanja utakmica kao i ranije,“ dodao je.

Upravo TV koncesionari zadaju najviše muke u trenutačnoj situaciji jer pritišću klubove i saveze da što prije vrate nogomet na ekrane, no to je zasad neizvedivo zbog situacije u svijetu pa će se čovječanstvo morati pokušati izvući ovakvim i sličnim idejama...

(foto: Pixsell)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka