vijest

0

Jedan od najvećih klubova svijeta tužio tvorce Football Managera

22.05.2020 19:21 | Germanijak/V.R.

Slavni klub zadaje probleme računalnoj igri koju vole deseci milijuna nogometnih zaljubljenika.

Veličina slova A A A

Engleski nogometni velikan Manchester United tužio je tvorce megapopularne računalne igre Footbal Manager radi zloupotrebe njihova imena, javlja The Guardian.

Klub je poduzeo pravne mjere protiv kreatora igre Sege i izdavača Sports Interactivea. Između ostalog, problem je neovlašteno korištenje amblema, odnosno nedozvoljene interpetacije vijenca na njemu.

Sega i SI tvrde kako je u pitanju ‘’pravno valjana referenca momčadi Manchester Unitead u nogometnom kontekstu’’, te da od 1992. nije bilo nikakvih problema po tom pitanju Football Manageru i njegovom prethodniku Championship Manageru.

Na prvom saslušanju je u petak pravni zastupnik kluba Simon Malynicz rekao:

“Manchester United je jedno od najslavnijih imena i najvećih brendova u svijetu nogometa. Novac koji klubovi uprihode od licenciranja svojeg imena je veoma značajan. Proizvodi i usluge koje klub licencira imaju velike dobizi od prava na ime kluba, njegovu pobjedničku kulturu i prepoznatljive vrijednosti.”

Odvjetnik je također od suca tražio da pravno onemogući unošenje nelicenciranog sadržaja u igru i putem tzv. modova, patcheva i downloadable contenta.

Predstavnik optuženih Roger Wyand izjavio je kako je pojednostavljeni grb kluba jedan od generičkih predložaka unutar igre te da nema osnove za pravno gonjenje.

”Prijašnjih su godina primjerci igre redovno bili slani ljudima u samom klubu, a reakcije su bile brojni pozitivni komentari u medijima i na društvenim mrežama.”, rekao je Wyand.

(foto: Reuters)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka