vijest

0

Jedan od najjačih nogometnih skauta vratio se po Hajdukovog kapetana

30.06.2019 09:00 | Germanijak/I.G.

Želi ga klub koji će igrati Ligu prvaka.

Veličina slova A A A

Jedan od najzanimljivijih sportskih skauta, koji se nalazi daleko od svjetala reflektora, vraća se po kapetana Hajduka, Domagoja Bradarića.

Luis Campos, 54-godišnji sportski direktor Lillea, veliki je zaljubljenik u lijevog bočnog igrača splitskog kluba. Portugalac je radio kao trener za brojne manje klubove u domovini, gdje je istovremeno radio na više stvari vezanih za nogomet, poput kreiranja aplikacije Train to Play (T2P), taktičke aplikacije koju je koristio i Jose Mourinho. Upravo ga je sunarodnjak pozvao da mu bude u stožeru u Real Madridu, nakon čega je najplodonosniji rad ostvario u Monacu.

Radeći za monegaški klub, osigurao je velika pojačanja za jeftine novce, poput Jamesa Rodrigueza i Falcaa (zajedno plaćeni 60 mil. funti), Anthonya Martiala za 5 milijuna, Fabinha i Thomasa Lemara za manje od 10 milijuna funti, kao i ono Bernarda Silve za 12 milijuna. Bilo je tu još fantastičnih igrača koje je svojevremeno doveo u Kneževinu, ali od ljeta 2017. godine, postao je sportski direktor Lillea. Treba li spomenuti Nicolasa Pepea i Jonathana Bambu, mladiće koji su ove sezone doveli Lille do drugog mjesta u Ligue 1 i plasmana u Ligu prvaka?

Već je u nekoliko navrata portugalski stručnjak htio u Francusku dovesti Bradarića, nuđeno je Hajduku 4 i pol milijuna eura minule zime, ali Splićani su bili nepokolebljivi.

> Hajduk odbio 4,5 milijuna eura za jednog od svojih najvećih talenata

Kako prenosi francuski La Voix du Nord, regionalni dnevni list iz Lillea, Bradarić je ponovno glavna meta Camposa ovog ljeta. Pitanje je samo koliko novca će sada pripremiti za vrlo perspektivnog ljevaka. Mladi kapetan 'ponosa Dalmacije' trebao bi biti zamjena za Youssoufa Konea, piše francuski list, koji bi uskoro trebao postati igrač Lyona. Sve što o cijeni pišu inozemni mediji, to je da bi Bradarić trebao koštati ispod 10 milijuna eura.

 

 

(Foto: Pixsell)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka