vijest

0

Javio se dostavljač Jordanove pizze iz 1997. i objasnio teoriju o trovanju (AUDIO)

20.05.2020 12:53 | Germanijak/V.R.

Veliko je pitanje može li se vjerovati ovom svjedočanstvu.

Veličina slova A A A

U devetoj epizodi The Last Dancea javnosti je prezentirana pozadina priče o tzv. Flu Game, petoj utakmici NBA finalne serije 1997. između Chicago Bullsa i Utah Jazza u kojoj je Michael Jordan igrao pod jakim simptomima bolesti i s velikom iscrpljenošću.

Noć prije Michael Jordan je naručio pizzu iz jednog lanca pizzerija, a nju je dostavilo čak petorica muškaraca. Nema sumnje kako je najveći igrač svih vremena zadobio trovanje hranom, no osim toga nikle su opravdane ili manje opravdane sumnje je li to napravljeno ciljano, s namjerom da se sabotira alfu i omegu momčadi Bullsa uoči pete utakmice u Salt Lake Cityju.

Nedugo po emitiranju, javio se Craig Fite, čovjek koji je tada i napravio i dostavio spornu pizzu s još četvoricom, a ujedno je obnašao funkciju zamjenika upravitelja restorana.

U sobi je između ostalih bio i Tim Grover, osobni Jordanov trener, koji je na vratima preuzeo pizzu i platio 20 dolara. U emisiji je posvjedočio da je pizza bila pokvarena, no Fite to odlučno niječe:

‘’Grover je sjajan tip koji puno se*e. Uostalom, ja sam navijač Bullsa, ne bih htio nauditi svojoj momladi.‘’, rekao je.

“Znao je cijeli grad gdje Bullsi odsjedaju. Rekao sam da ću osobno napraviti pizzu, svi sastojci su bili svježi i slijedio sam pravila. Uz to, Jordan je pušio puno cigara, otvorio je prozor od hotelske sobe i bio gol do pasa. Smješteni su u gornjem dijelu grada gdje je nakon zalaska sunca dosta hladno.”

Razriješio je pizza-majstor dilemu i podigao još više upitnika nad Jordanovim stanjem tog 11. lipnja 1997.

(foto: Reuters)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka