vijest

0

Inter želi Lukakua na rate, ali United odbija zbog slučaja Perišić

11.07.2019 11:07 | Germanijak

Conteovi ljudi su u Engleskoj i pregovaraju. Prva ponuda glasi 10+30+30.

Veličina slova A A A

Interov direktor Piero Ausilio sinoć je sletio u London, a danas ujutro odradio prvi sastanak s čenicoma Manchester Uniteda. Prva i jednina točka dnevnog reda bio je transfer Romelua Lukakua.

Talijanski mediji pišu – ponuda je izuzetno složena, a takve je naravi zbog velikog iznosa, koji Inter ne može platiti u komadu. Stoga, morat će na rate, a Inter je Unitedu predložio model 10 + 30 + 30.

Planira posuditi belgijskog gorostasa na dvije sezone s otkupnom klauzulom u ugovoru teškom 60 milijuna eura. Ovog ljeta platili bi 10 milijuna eura za dvogodišnju posdubu, sljedeće ljeto dali prvu ratu na 30 milijuna eura, a za dvije godine i drugu, također u iznosu od 30 milijuna eura.

United je krenuo pregovore s potraživanjem od 85 milijuna eura, ali kad je shvatio da taj novac nitko pri zdravoj pameti nije spreman platiti, morat će priznati pogrešku te spustiti zahtjeve i izgubiti uloženo. Naime, kupili su ga iz Evertona za toliki iznos, ali radi slabe potražnje spustili su zahtjev na 75 milijuna eura, no i to je previše Interu.

Solskjaer i društvo ga žele prodati za cijeli iznos odmah, ali kako nemaju bolje ponude, ne preostaje im ništa drugo nego barem razmisliti o prodaji. Inter je navodno zadnji klub kojem bi United bio spreman izaći u susrest zbog prošlogodišnjeg natezanja oko Ivana Perišića.

Inter tad nije želio izaći u susret Unitedu i nije želio ići ni eura ispod željenih 50 milijuna eura. Ipak, Solskajer se pod svaku cijenu želi riješiti Lukakua i zamijeniti ga napadačem drugog profila pa će morati pogaziti načela.

Lukaku je razgovore s Interom već obavio i pristao na smanjenje plaće na šest milijuna eura godišnje, to je manje nego ima u Manchesteru, ali pristao je na nagovor Antonija Contea koji ga je želio dovesti u Chelsea prije par sezona.

(foto: Action Images)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka