vijest

0

Indijci zadovoljili uvjete: Spremni uložiti milijun eura u prvoj sezoni na čelu Šibenika

09.07.2019 15:50 | Germanijak

Klub sa Šubićevca uskoro bi mogao dobiti nove vlasnike.

Veličina slova A A A

HNK Šibenik je korak bliže promjeni vlasnika. Na drugom natječaju za prodaju 95,59% dionica, javila se tvrtka Paramount Grupa, a o njihovom interesu za kupnju Šibenika pisali smo prošlog tjedna.

> Indijski investitor predao ponudu za kupnju hrvatskog drugoligaša

Kako prenosi slobodnadalmacija.hr, povjerenstvo Gradskog vijeća Šibenika otvorilo je jedinu pristiglu ponudu na javni poziv za kupnju 95% dionica HNK Šibenik, u vrijednosti od oko 60 milijuna kuna.

Na sjednici Povjerenstva bilo je osam od 11 predstavnika, što je bilo dovoljno za kvorum, a Povjerenstvo je zaključilo da je ponuda indijskog investitora zadovoljila sve uvjete natječaja.  Paramount Grupa je uplatila 105 tisuća kuna, odnosno 5 tisuća više od minimalne početne cijene paketa dionica kluba koje drži Grad Šibenik.

Isti izvor navodi kako su namjere Indijaca da klub nakon pet godina postane samoodrživ, a klada su kratkoročni ciljevi u pitanju, plan je već ove sezone vratiti klub u 1. HNL, a za to su spremni uložiti oko milijun eura.

Vlasnik Paramount Grupe, Punkaj Gupta, trebao bi za dva tjedna doći u Šibenik, piše Slobodna Dalmacija, kako bi se predstavili šibenskoj javnosti, a Gradsko vijeće bi moglo za dva tjedna amenovati prodaju kluba.

Treba dodati kako je Paramount Grupa osnovana u veljači ove godine.

„Danas je u Gradskoj upravi održano javno otvaranje ponuda pristiglih na Javni poziv za prikupljanje ponuda za kupnju dionica Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik s.d.d. u vlasništvu Grada Šibenika.

Predmet poziva je prodaja 297.056 komada dionica Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik s.d.d. u vlasništvu Grada Šibenika nominalne vrijednosti 59.411.400,00 kuna, a što iznosi 95.49 posto temeljnog kapitala za početnu cijenu od 100.000,00 kuna.

Postupak otvaranja ponuda provelo je Povjerenstvo za provedbu postupka javnog prikupljanja ponuda za kupnju dionica HNK Šibenik s.d.d. u vlasništvu Grada Šibenika kojeg sačinjava po jedan vijećnik, predstavnik svake političke stranke zastupljene u Gradskom vijeću Grada Šibenika. Od 11 članova Povjerenstva na otvaranju je nazočilo 8 članova, a za predsjednicu Povjerenstva izabrana je gradska vijećnica Ljubica Kardum.

Povjerenstvo je utvrdilo kako je na Javni poziv pristigla jedna ponuda tvrtke Paramount Grupa d.o.o. sa sjedištem u Šibeniku, zastupana po odvjetniku Jasminu Avdagiću, te je ista uplatila jamčevinu u iznosu od 105 tisuća kuna.

Povjerenstvo će ponudu s pripadajućom dokumentacijom razmotriti te ocijeniti prihvatljivost i kvalitetu dostavljene ponude.

Odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja, sukladno Javnom pozivu, donosi Gradsko vijeće Grada Šibenika", stoji u priopćenju.

(Foto: Pixsell)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka