vijest

0

Imamo novog svjetskog prvaka na preči: Ovo je nevjerojatno, ludo sam sretan!

09.10.2017 08:39 | Germanijak

U kanadskom Montrealu, sinoć je svirana hrvatska himna.

Veličina slova A A A

Hrvatska je sinoć stigla do prvog svjetskog gimnastičkog zlata. Za to se pobrinuo mladi hrvatski gimnastičar Tin Srbić, koji je u svom prvom nastupu na svjetskim prvenstvima osvojio zlatnu medalju i ostvario najveći uspjeh hrvatske gimnastike. Sve je oduševio sjajnim nastupom na preči i pokorio konkurenciju.

Presretan sam i iskreno, zbunjen“, bili su prvi dojmovi novog svjetskog prvaka nakon senzacionalnog uspjeha.

Senzacija u Kanadi! Tin Srbić postao svjetski prvak na preči!

Ne znam što se dogodilo, morat ću prvo prespavati da shvatim što se dogodilo. Sve mi je kao u magli. Ovo je bilo nevjerojatno finale. Osjećao sam se odlično prije nastupa“, kazao je Srbić, prenose Sportske novosti.

Ključ uspjeha bio je što je bio potpuno smiren i koncentriran.

Nisam gledao kako su drugi odradili vježbe, nego sam se koncentrirao na svoju. Krajičkom oka sam vidio da je Epke dobio ocjenu 14,233 i u tom trenutku sam pomislio, Bože, pa to možeš dostići. Ali uspio sam se smiriti, rekao sam si samo radi ono što uvijek radiš na treningu. Samo napravi ono što radiš svaki dan i bit će dobro“.

I ne samo da je bilo dobro, nego savršeno.

Ovo je bila čak i malo bolja vježba nego ona u kvalifikacijama, što potvrđuje i ocjena. Ma presretan sam, ludo sretan. Nisam ovo očekivao. Mislim, jesam, jednom ali ne sada. Sanjao sam da će se jednom ovakve scene dogoditi“.

Nakon trećeg mjesta u kvalifikacijama, nadao se, priznaje medalji ali nije mogao niti sanjati da će bit najbolji.

Kad sam doskočio, bio sam lud od sreće jer sam odradio svoj maksimum. Mislio sam, ovo može biti dovoljno za broncu ali kad sam vidio da je zlato. Ovo je baš prava nagrada za sve ove godine u gimnastici“.

(Foto: Pixsell)

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka