vijest

0

„Imali smo usmeni dogovor da će Messi postati naš novi igrač, a Guardiola novi trener“

21.05.2020 12:44 | Germanijak/I.A.S.

Predsjednik kluba iz madridskog predgrađa otkrio je neke stvari koje nitko nije znao.

Veličina slova A A A

Predsjednik Getafea Angel Torres izjavio je u nedavnom razgovoru za španjolske medije kako je njegov klub bio veoma blizu toga da u svoje redove dovede Lea Messija i da je imao usmeni dogovor s Pepom Guardiolom kako će on postati novi trener kluba.

Torres je jako dobar prijatelj Joana Laportea što je uvelike utjecalo na to da se o ovakvim stvarima uopće pregovara.

Messi je do prve momčadi Barcelone dogurao sa svega 17 godina. Te 2004. godine konkurencija za poziciju na kojoj se najbolje snalazi Argentinac bila je je prevelika pa ga je tako predsjednik Getafea htio dovesti u svoje redove na dvogodišnju posudbu kako bi skupio prijeko potrebno iskustvo igranja seniorskog nogometa u La Ligi.

„U njegovim počecima u prvoj momčadi, Getafe je bio blizu da ga dovede na posudbu“, rekao je Torres u razgovoru za Marcu.

„Ipak, Rijkaardu se takvošto nije svidjelo pa je odlučio odbiti tu mogućnost“, dodao je, nakon čega se osvrnuo na želju svojeg kluba da 2008. godine na mjesto glavnog trenera postave Pepa Guardiolu:

„Ideja je bila ovakva: Laudrup, koji je tada bio trener našeg kluba, je trebao u Barcelonu, dok je u suprotnom smjeru trebao doći Guardiola. Sve je to bila ideja Txikija Begiristaina koji u to vrijeme nije bio u potpunosti uvjeren da će Pep postati vrhunski trener“, zaključio je.

(foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka