vijest

0

Iguodala svjedoči o apsurdnim navikama igrača na poluvremenu

26.06.2019 12:19 | Germanijak/V.R.

MVP finala 2015. se ne može načuditi nekim stvarima.

Veličina slova A A A

U današnje vrijeme mije pretjerano za reći kako postoje dvije stvarnosti – ona fizička, te ona virtualna, u kojoj dominiraju društvene mreže i komunikacijske platforme.

Jasno je ni da, blago rečeno, sportaši nisu imuni na navedene trendove. Svoju popularnost u velikoj mjeri u stanju su povećati zahvaljujući tehnologiji.

Naravno, razlog zašto su sportaši predmet admiracije diljem planete su primarno njihove vještine na sportskim borilištima, ali danas kao nikad prije “obični” ljudi imaju uvid u ostale sfere života sportaša.

Koliko su konkretno NBA igrači vezani uz društvene mreže, otkrio je Andre Iguodala u sklopu “The Breakfast Club” podcasta:

“Danas je najnormalnija stvar da igrači, čim uđu u svlačionicu na poluvremenu, odmah zgrabe mobitele. Ja se hvatam za glavu.”

Potom je otkrio jedan detalj koji svjedoči o prirodi lige u današnje vrijeme i karakteru igrača:

“Provjeravaju Instagram, ali provjeravaju i svoju statistiku. Ako si igrač na putu da postaneš superzvijezda, razmišljaš na način ‘moram imati prosjek od 20 ili 25 poena’, jer ti je agent tako rekao… ‘stari, moraš zabiti 20-22 večeras’ ”.

Zanima nas kako treneri gledaju na sve remetilačke faktore koje donosi današnji sport u sprezi sa informacijskom tehnologijom. Sigurno ne s oduševljenjem…

 

(foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka