vijest

0

Igrači su presudili izborniku, njegov nasljednik je Franko Škugor

11.11.2019 12:31 | Germanijak

Predsjednica HTS-a i Borna Ćorić objasnili su zašto je Krajan bivši izbornik.

Veličina slova A A A

Nakon što je Željko Krajan smijenjen s funkcije izbornika Davis Cup reprezentacije Hrvatske uoči odlaska na završni turnir u Madridu, održana je konferencija za medije Hrvatskog teniskog saveza na kojoj je Franko Škugor predstavljen kao novi izbornik. 

''Veselili nas odlazak u Madrid na finale Davis Cupa. Nažalost, ne idemo u najjačem sastavu, Marin je ozlijeđen. Počet ćemo s temom oko izbornika Krajana. HTS je sporazumno raskinuo ugovor o radu s Krajanom. Hvala mu na sedam godina rada i suradnje. Došlo je do premećaja u odnosima, Nisu financijski problemi u pitanu, došlo je do poremećaja odnosa. Izbornik je izgubio kredibilitet među igračima. Oni su najvažniji i sam izbornik je rekao da je u takvoj atmosferi dogoverno da on ne putuje. Sad je važan Madrid, u jako smo teškoj grupi i vjerujemo da ćemo u što boljoj atmosferi otići u Madrid i tamo napraviti dobar rezultat'', rekla je Nikolina Babić, predsjednica HTS-a. 

Potom je dodatno obrazložila rastanak s Krajanom, koji je prošle godine kao izbornik odveo Hrvatsku do naslova u Davis Cupu, nakon što smo pobijedili Francusku u gostima. 

''Krajan je napravio puno toga. Hvala mu, ali od Lillea već nešto nije u redu, a to reprezentacije ne može trpjeti. U reprezentaciji moraju biti zreli odnosi. Tenisači moraju biti u fokusu. Uvijek ćemo stati iza njih. Profesionalno se moramo držati svojih funkcija. Ta tema je šokantna, ali kad je kriza, onda i odluke moraju biti šokantne'', rekla je.

Prvi reket Hrvatske u Madridu će biti Borna Ćorić, naš najbolje plasirani igrač, ali kojio muku muči s pronalaskom forme.

''Drago mi je da sam se oporavio i da mogu otići na Davis Cup. Šest mjeseci se mučim s ozljedama, no zadnja dva mjseca nemam većih problema i odlučili smo da idem u Madrid. Bit će to veliki izazov. Nismo u najjačem sastavu, ali dat ćemo sve od sebe. Što se tiče Krajana mi igrači smo odlučili da nismo zadovoljni i odlučili smo da sami, bez njega idemo u Madrid'', rekao je Ćorić.

Hrvatska će na Davis Cup završnici biti u grupi sa Rusijom i Španjolskom. Bez ikakve dileme, radi se o tzv. skupini smrti, barem na papiru, no tek treba vidjeti tko će sve od igrača potvrditi nastup.

(foto: Pixsell)

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka