vijest

0

Humanitarni tjedan: Igramo za podršku natjecanju djece s teškoćama u razvoju

03.11.2017 13:09 | Germanijak

Humanitarni listić u podne sljedećeg će tjedna biti u znaku podrške jednoj hvalevrijednoj akciji.

Veličina slova A A A

 

U sklopu naše humanitarne akcije 'Humanitarni listić u podne', koju provodimo od ožujka ove godine do sada smo podijelili 72.631 kunu raznim humanitarnim udrugama diljem Hrvatske, po izboru naših gostiju.

Podsjetimo, svakoga dana na stranicama Germanijaka poznati sportaši, bivši sportaši, glazbenici, glumci, novinari i ostale javne osobe ispunjavaju svoj listić čiji je dobitak namijenjen za humanitarne svrhe. Germania Sport kladionica u njihovo ime svakog dana donira 400 kuna, a naši gosti biraju organizacije kojima će dobitci biti uplaćeni.

Idući tjedan, počev od ponedjeljka šestog studenog pa sve do nedjelje 12. studenog, dobitci će ići samo jednoj udruzi, točnije Centru za edukaciju i savjetovanje 'Sunce' i to kako bismo podržali njihovu humanitarnu akciju.

Naime, Centar Sunce petu godinu zaredom organizira sportsko natjecanje za djecu s teškoćama u razvoju, pod nazivom 'Naše pravo na sport'. Ovogodišnje izdanje održat će se 17. i 18. studenog ove godine, na dvije lokacije u Zagrebu, bazenu Utrine i u dvorani Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava.

U natjecanje se mogu uključiti sva djeca i mladi s teškoćama u razvoju, u dobi od 5-17 godina, a očekuje se ukupno 75 natjecatelja iz čitave Hrvatske.

Budući da je Centru potrebna pomoć u organizaciji ovog humanitarnog projekta, odlučili smo tijekom cijelog idućeg tjedna u našoj humanitarnoj akciji 'Humanitarni listić u podne', sve dobitke usmjeriti upravo njima! Vjerujemo da ćemo im uspjeti pomoći i da će biti mnogo dobitnih listića! 

Inače, natjecanje 'Naše pravo na sport' održava se u sklopu šireg programa 'Moje pravo na igru i sport', koje se provodi od 2012. godine do danas i u tom periodu u program je uključeno više od 250 djece i njihovih roditelja i skrbnika te više od 250 volontera.

Svrha projekta je omogućiti djeci s teškoćama u razvoju jednaku priliku za razvoj vlastitih psihofizičkih i razvojno-kreativnih potencijala kao i ostaloj djeci, da rastu i razvijaju se kroz igru, sport i kreativno-razvojne programe.

Veselimo se sljedećem tjednu!

(Foto: Ti Si Sunce)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka