vijest

0

Hrvatski reprezentativac zaradio policijsku prijavu, kazna – 193 kune

10.07.2019 14:37 | Germanijak

Vukao se po sudu dvije godine…

Veličina slova A A A

Hrvatski reprezentativac Tin Jedvaj zaradio je nesvakidašnju prekršajnu prijavu.

Kako prenosi Jutarnji list, nogometaš Bayera iz Leverkusena zaradio je prijavu zbog vrijeđanja zagrebačkih policajaca, a svemu je kumovala policijska intervencija na dojavu građana dok je nogometaš igrao košarku na školskom igralištu s prijateljima u Svetoivanskoj ulici.

„Što me je***e što igram košarku, a cijeli grad ori od Inmusic festivala“, navodno je viknuo Jedvaj prema policjacima prije dvije godine (19. lipnja 2017. godine) oko 23:35 sati. Time se ogriješio o Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira.

23-godišnji stoper Vatrenih na kraju je završio na Prekršajnom sudu, a nakon dvije godine sporta kažnjen je sa – 193 (riječima: sto devedeset tri) kune.

„Te večeri igrao sam s prijateljima košarku. Nisam radio nikakvu buku niti nered. I nisam bio sam. Kad je došla policija, imao sam osjećaj da su došli s namjerom da nekog privedu jer su mi rekli da se netko žalio da se na igralištu buči i galami. U to vrijeme se na Jarunu u blizini održavao InMusic festival i glazba je bila toliko glasna da je to bilo gotovo nepodnošljivo. Rekao sam policajcima da mi samo igramo košarku, no oni su mi rekli da s njima trebam poći u postaju zbog remećenja javnog reda i mira“.

„Na to sam im ukazao da me privode jer sam igrao košarku i nisam bučio ja, već je cijeli grad brujio od glazbenog festivala. Kad me policajac pitao gdje živim, rekao sam mu u Njemačkoj gdje sam tada stvarno živio, no policajac je mislio da ga zezam. Na kraju sam pristao otići u postaju s policijom no, ponavljam, bučio nisam“, izjavio je Jedvaj u svoju obranu, a tu priču su potvrdila i dvojica nogometaševih prijatelja.

Sud nije uvažio izjave njegovih prijatelja ocijenivši ih pristranima, a policajac je izjavio da ga je mladić 'počastio' navedenim riječima. Kao olakotna okolnost uzeta je činjenica da Jedvaj do sada nije imao nikakvih problema sa zakonom, a kazna od 193 kune je najmanja moguća koju je sud mogao izreći, uzevši u obzir stupanj krivnje, opasnost djela, svrhu kažnjavanja i imovinsko stanje.

(Foto: Pixsell)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka