vijest

0

Hrvatski Neymar i stoper/desetka u konkurenciji za prestižnu nagradu

11.10.2018 12:50 | Germanijak

Hrvatska će imati dvojicu predstavnika u izboru Next Generation, po jednog iz Dinama i Hajduka.

Veličina slova A A A

Britanski list Guardian i ove godine birat će najveće svjetske talente u svom izboru Next Generation, a među 60 igrača iz cijelog svijeta su i dvojica Hrvata – Dinamov Antonio Marin i Hajdukov Mario Vušković.

Listu objavljuju svake godine, a u izbor ulaze igrači koji tekuće kalendarske godine navršavaju 17. Marin i Vušović naslijedili su Davida Čolinu i Michaela Šegu koji su bili među kandidatima 2017. Igrače biraju novinari koji su ih uživo gledali, a glasaju suradnici Guardiana sa cijele kugle zemaljske.

Antonio Marin je Dinamovo krilo koje ima profesionalni ugovor od 16-te.

''Jedan od onih prirodnih talenata koje odmah primijetite radi njegove energije, ima sjajnu koordinaciju i puno samopouzdanja. Radi kaos suparničkim obranama brzim promjenama smjera, driblingom i šutom s obje noge. Hrvatski Neymar u nastajanju, ako želite,“ piše u opisu.

Hajdukovac Vušković igra na suprotnoj strani, pouzdan je stoper, ali to je tek djelić njegovog arsenala.

„Bio je 15-godišnjak kad je dobio prvi poziv u reprezentaciju do 17 godina u veljači prošle godine. Ima neobičan set vještina,“ kaže za njega Krešimir Gojun iz Hajdukove akademije.

„Nije samo dobar stoper, odličan je i kad se priključuje u napad. Često zabija iz prekida, a slobodne udarce puca kao „desetka“. Debitirao je ovo ljeto za Hajdukove rezerve u drugoj ligi,“ piše u njegovom infu.

Hrvatsku su u izboru 2014. predstavljali Ante Ćorić i Nikola Vlašić, godinu kasnije Davor Lovren, dok 2016. nije imala predstavnika.

(foto: Action Images)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka