vijest

0

Hrvatski drugoligaš vratio igrača koji je prošle sezone igrao za portugalski Famalicao

16.07.2020 11:26 | Germanijak/I.A.S.

Središnji veznjak trebao bi biti veliko pojačanje za momčad Tomislava Steinbrücknera.

Veličina slova A A A

Nakon tri intenzivna radna tjedna trener bjelobrdskog nogometnog drugoligaša BSK-a Tomislav Steinbrückner prošle je subote organizirao javni nastup. U njemu je "žuto-plave" porazila druga momčad Osijeka (1:3), u čijem je sučeljavanju od 120 minuta igralištem Olimpije u osječkom Donjem gradu prodefilirao 51 igrač. Boje BSK-a zastupalo je njih 27, pri čemu su izostali lakše ozlijeđeni Bjelokošćanin Roman Mory i Srbin Aleksandar Mitrović te u međuvremenu potpisani Nigerijac Nansel Selbol koji traži načina pronaći put prema selu s krajnjeg istoka Hrvatske, piše Glas Slavonije.

 Nije bilo ni duže vrijeme ozlijeđenih Drage Ćorića i Mirana Horvata, čije je buduće participiranje u klubu prilično upitno, a od prošlosezonskog kadra neće više biti Edvinasa Kloniunasa, koji se vratio u Litvu, te Duje Batinića, čija je nova adresa trećeligaša iz Đakova, kao i Marka Žuljevića s trenutačno nepoznatim odredištem. Istodobno je pristupio kvintet za koji u Bijelom Brdu vjeruju da će biti dodana vrijednost, čime je (ovo)ljetni prijelazni rok, praktički, zaključen, premda nije isključeno da još dođe netko s predznakom pojačanja.

Najveće, odnosno (naj)zvučnije, čini se, pojavilo se već na prozivci kada je preko trećeligaša Splita stigao 20-godišnji Argentinac Valentin Adrian Alvarez, koji ima i talijansko državljanstvo, tako da neće biti u skupini stranaca. Istodobno se u svlačionici pojavio njegov vršnjak Bruno Župan, nekadašnji junior zagrebačkog Dinama, koji je na sebe skrenuo pozornost ordinirajući po lijevom boku đakovačkog trećeligaša. Novi je član BSK-a postao i dojučerašnji junior Osijeka Kruno Vuksan te tandem prilično zanimljivog itinerara.

Na mjesto se sreće, preko čakovečkog Međimurja i jelisavačkog Vihora, vratio nekadašnji osječki nogometaš Josip Čikvar, kroz čiju je školu, kao i potom Rijekinu, prošao 19-godišnji Ivan Lozić, koji je proteklu sezonu igrao za mladu momčad visokokotirajućeg portugalskog prvoligaša Familicaoa, a sada je preko Pirenejskog poluotoka stigao u Bijelo Brdo.

 Budući da je igrački kadar brojniji od optimalnog, izvjesno je da će ga Steinbrückner, u suradnji s Denisom Krstanovićem, Aleksandrom Borojevićem i Damirom Horvatom, reducirati nakon što ovoga tjedna odrade dvije pripremne provjere s trećeligašima iz Jurjevca i Županje.

(foto: Luka Stanzl/PIXSELL)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka