vijest

0

Hrvatska tenisačica šokirala najavom odlaska u mirovinu: Ako opet zaboli, više nema rješenja

25.08.2019 14:35 | Germanijak

Van terena je već preko godinu dana.

Veličina slova A A A

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh već je preko godinu dana van terena. Dubrovčanka koja posljednje desetljeće ima adresu stanovanja u Zagrebu za Portal Oko je pričala o svojoj karijeri i ozljedama, a najviše je iznenadio mogući skorašnji odlazak u igračku mirovinu sa tek 21 godinom na leđima.

„Sada će uskoro proći šest mjeseci od operacije, zasad je sve u redu, stalno sam u kontaktu s liječnikom i pokušavam napredovati u cijelom procesu na vrijeme, iako nema nikakvog ograničenja. Napredak ovisi o svakoj osobi individualno, traje od 9 do 18 mjeseci, tako da se nadam da ću se nekad tijekom sljedeće godine vratiti na turnire, a točno vrijeme ne znam ni sama“, rekla je Konjuh.

Dodala je kako su joj problemi s laktom počeli još dok je bila 12-godišnjakinja.

„Oporavila sam se, tri i pol godine su prošle bez bolova, a onda sam se 2017., tad sam imala 19 godina, jedno jutro probudila na turniru u Kanadi i nisam mogla ispružiti ruku. Tu su krenuli i nedavni problemi koje nikako da riješim“, dodala je.

„Ova posljednja operacija je bila zadnja opcija, ako me opet zaboli kad se vratim, više nema rješenja. Liječnik me prije zadnje operacije pitao vidim li se da nešto drugo radim u životu jer je znao da je ovo ozbiljna operacija, neki se nikad ni ne vrate igrati nakon nje. 80% su šanse za oporavak ako se zna da je to problem, a sa mnom se ne zna da je to problem, pa su manje šanse, ali na mlado je pa se nadam da ću moći igrati bez boli. Ako ne, u tom trenu ne znam što bih se odlučila“, izjavila je Konjuh.

Cjelokupni intervju možete pročitati OVDJE.

(Foto: Pixsell)

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka