vijest

0

HOO potpisao sporazum o suradnji s Korejcima

16.05.2020 15:49 | Germanijak

Riječ je o četverogodišnjem sporazumu.

Veličina slova A A A

Unatoč višemjesečnoj otežanoj komunikaciji uslijed svjetske pandemije Covid-19, sportski prijatelji pronalaze puteve i načine za uspostavu ili nastavak suradnje.

U Hrvatski olimpijski odbor (HOO) stigao je na potpis Sporazum o sportskoj suradnji s Južnokorejskim olimpijskim odborom, dogovoren prošle godine tijekom gostovanja južnokorejskog izaslanstva Hrvatskoj, prenosi Novi List.

Četverogodišnji Sporazum o suradnji, koji je iz Seula odaslan s potpisom čelnika Korejskog olimpijskog odbora Leeja Kee-Heunga, u petak je potpisom potvrdio i predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Suradnja podrazumijeva međusobnu stručnu i savjetničku pomoć u širokom spektru sportova, ali gotovo je sigurno da će jedan sport biti u središtu pozornosti - taekwondo.

Sredinom prošle godine u Hrvatskoj je boravio posebni izaslanik korejskog ministra kulture, turizma i sporta Shin Kinam, koji je skupa sa suradnicima posjetio Rijeku, želeći u ovogodišnjoj europskoj prijestolnici kulture promovirati korejski nacionalni sport - taekwondo. Nakon toga, još jednom su Korejci iskazali naklonost Hrvatskoj, a kao uvod u ovaj sporazum poslužila je i listopadska donacija tamošnje tvrtke Nassau - 500 lopti sportu na lokalnoj razini u Republici Hrvatskoj.

Ovo je 22. memorandum ili sporazum o suradnji koji je HOO dosad potpisao s nacionalnim olimpijskim odborima drugih država.

(foto: Pixsell)

 

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka