vijest

0

HNS potvrdio odgodu Eura, evo što o svemu kaže Davor Šuker

17.03.2020 15:25 | Germanijak

Jedina razumna odluka.

Veličina slova A A A

Uefino Europsko prvenstvo trebalo je biti održano ove godine, od 12. lipnja do 12. srpnja, u 12 različitih zemalja. Međutim, globalna pandemija novog koronavirusa uzrokovala je prekid svih društvenih aktivnosti diljem Starog kontinenta, pa tako i brojnih nogometnih natjecanja.

Uefa je, stoga, održala video konferenciju s predstavnicima europskih klubova (ECA), europskih liga te igrača (FIFPro), a potom i s rukovodstvima svih europskih saveza. Ispred HNS-a, uz predsjednika Davora Šukera su na video konferenciji svih nacionalnih saveza sudjelovali izvršni direktor Marijan Kustić i voditeljica odjela međunarodnih poslova i licenciranja Ivančica Sudac.

Naposljetku, video konferenciju održao je i Izvršni odbor Uefe, čiji je član i predsjednik HNS-a Davor Šuker. Uz konsenzus svih spomenutih dionika u nogometu koji su time pokazali veliko jedinstvo i odgovornost, Izvršni odbor Uefe jednoglasno je odlučio kako će EURO biti odgođen za godinu dana te je predložen novi termin odigravanja od 11. lipnja do 11. srpnja 2021. godine.

 

 

Uefa će također oformila radnu skupinu koja će predložiti ostale nužne promjene u kalendaru Uefinih klupskih i reprezentativnih natjecanja uzimajući u obzir novonastale okolnosti. Želja je Uefe i nacionalnih liga da se, ovisno naravno i o daljnjem tijeku situacije s pandemijom koronavirusa, uspješno okončaju započete natjecateljske godine u svim zemljama. Uefa je ovim potezom pokazala veliku solidarnost prema klubovima i nacionalnim ligama.

"Smatram da smo donijeli jedinu razumnu i prihvatljivu odluku u ovom trenutku te mi je drago što smo se oko toga svi složili. Naravno da nam je žao što neće biti nogometnog spektakla kojem smo se svi radovali, ali apsolutni prioritet je sada borba protiv koronavirusa i u tome smo pokazali jedinstvo i odgovornost - ljudski životi su na prvom mjestu. Od srca se nadam da ćemo relativno uskoro pobijediti ovu pandemiju i vratiti se normalnom životu te sam siguran da će nam tada nogomet pomoći u vraćanju veselja, pozitive i osjećaja zajedništva u naše živote", izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

(foto: Pixsell)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka