vijest

0

Hajduk zaradio milijun i pol kuna od prodaje igrača koji nije njihov

16.01.2020 08:35 | Germanijak/I.A.S.

Dobar posao ili propuštena prilika za potencijalno još većom zaradom?

Veličina slova A A A

Hajduk je prije svega nekoliko dana započeo pripreme za proljetni dio sezone. U sklopu pripremnog perioda prva utakmica na rasporedu bila je ona protiv švicarskog Grasshoppers, a konačan rezultat bio je 1:1.

Iako Splićani ove zime još uvijek nisu doveli, a jednako tako ni prodali, niti jednog igrača pa tako Tudor u ovom trenutku ima isti kadar kao i njegovi prethodnici, potpuno je jasno da će promjena u igračkom kadru biti.

Tudor, za razliku od njegova dva prethodnika koja su ove sezone vodila splitski klub, preferira sustav s tri središnja braniča pa bi tako Hajduk ove zime trebao dovesti minimalno još jednog stopera kako bi nekadašnji trener Galatasaraya i Udinesea imao dovoljno širok kadar te kako bi postojala određena konkurencija na svim pozicijama.

Iako dolazaka nije bilo, oni se očekuju, a u ovom je trenutku najbliži dolasku na Poljud nekadašnji branič Mosora, Ivan Runje, a o svemu tome ste već imali prilike čitati na Germanijaku:

Nadalje, rubrika odlasci je, baš kao i ona dolasci, prazna, ali ono što je posebno zanimljivo je da je Hajduk ove zime zaradio 200 tisuća eura iako nikoga nije prodao.

Naime, mladi Gregor Gulišija, desni branič koji je prije svega nekoliko dana zgotovio prelazak iz 2.HNL u redove francuskog velikana Lillea, zaslužan je za taj neočekivani dodatak na bankovnom računu Splićana. Budući da je riječ o 18-godišnjaku, Lille je za njegove usluge trebao platiti samo naknadu za razvoj igrača, a ona sveukupno iznosi 250 tisuća eura.

Iako mnogi misle kako se ovdje ne radi o korektnoj raspodjeli novaca, Hajduku je od ovog transfera pripalo 200 tisuća eura, dok je Solin nagrađen sa svega 50 tisuća. Iako je to rekordan iznos za Solin koji nikada nije zaradio više novaca na prodaji nekog igrača, dojma smo da je tih 50 tisuća puno premalo u ovom slučaju.

Valja istaknuti da iako okosnica momčadi planira ostati na okupu, Hajduk bi mogao velike novce zaraditi od prodaje svojih „Bilih Tića“. Naime, iako je Brbić demantirao navode kako je Lille poslao ponudu za Dina Skorupa, kuloarske priče govore kako bi i 20-godišnji napadač mogao putevima Gulišije.

Navodno su Francuzi ponudili 700 tisuća eura, ali Hajduk traži tri milijuna pa tako, barem zasada, do transfera nije došlo.

(foto: Pixsell)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

Free Spins Party

Sudjeluj u Free spins party promociji za novoregistrirane članove i osvoji besplatne vrtnje.

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka