vijest

1

GRAFIKA: Hrvatska za SP može složiti nevjerojatne 3 postave!

14.11.2017 09:32 | Germanijak

Prevelike slatke brige za hrvatskog izbornika.

Veličina slova A A A

Hrvatska je prekjučer izborila svoj peti plasman na Svjetsko prvenstvo. Mnogi analitičari tvrde kako je ova generacija najbolja u povijesti hrvatskog nogometa, pa čak i bolja od legendarne generacije Vatrenih iz '98. Naime, današnji igrači igraju u boljim klubovima i standardniji su u njima nego što su to bili Vatreni 1998.

Hrvatska ima igrače koji igraju standardno u najjačim klubovima svijeta. Tako imamo dva igrača Real Madrida, dva igrača Juventusa, dva Interovca, po jednog igrača Barcelone, Milana, Liverpoola, Atletico Madrida, Monaca, Evertona, Hoffenheima... Sama krema europskog i svjetskog nogometa.

No, još bitnije od toga, Hrvatska ima nevjerojatnu širinu. Ove kvalifikacije su pokazale kako i bez nekoliko ključnih igrača, bez kojih bi mnoge svjetske reprezentacije bile potpuno izgubljene, Hrvatska ima dovoljnu kvalitetu da se njihov izostanak maltene ni ne primijeti. Ako primijetimo da su jedan Marcelo Brozović, Andrej Kramarić, Mateo Kovačić i Marko Pjaca nominalno u drugoj postavi Hrvatske, onda vam je jasno s kakvim arsenalom Zlatko Dalić raspolaže.

Ako će svi igrači za sedam mjeseci biti zdravi, što je doduše teško za očekivati s obzirom na intenzitet modernog sporta, Zlatko Dalić će imati velikih slatkih briga. Neće se svi koji zaslužuju moći pronaći na izborničkom popisu, a i oni koji se nađu neće imati priliku zaigrati u Rusiji.

Tako će Zlatko Dalić, ako, ponavljamo, svi budu zdravi, moći složiti čak tri vrhunske postave koje bi, u najmanju ruku, bile kandidat za drugi krug natjecanja. 

Hrvatska 1

Hrvatska 2

Hrvatska 3

(Foto: Action Images)

posljednji komentari1
Mihael K.

| 16.11.2017 12:08

A gdje su igrači Osijeka???

prikaži sve

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka