vijest

0

Gotova je Liga nacija - poznati protivnici Hrvatske u sljedećem izdanju, neće biti lako

21.11.2018 07:56 | Germanijak/E.F.

Bit će zanimljivo vidjeti s kime ćemo igrati za dvije godine.

Veličina slova A A A

Jučerašnjim utakmicama završilo je natjecanje po skupinama prvog izdanja Lige nacija. Ostali su još završni turniri po divizijama koji će nam dati pobjednika prvog izdanja ovog natjecanja, ali i momčadi koji će upravo putem Lige nacija izboriti nastup na Europskom prvenstvu 2020. godine. No, taj dio natjecanja odigrat će se u lipnju 2019. (finale), odnosno u ožujku 2020. godine (razigravanje po skupinama) pa će biti vremena o tome razglabati. Sada znamo kako će izgledati divizije u drugom izdanju Lige nacija koje će se održati za dvije godine.

DIVIZIJA A

Iz elitnog društva su ispali Hrvatska, Njemačka, Island i Poljska, reprezentacije koje su osvojile posljednja mjesta u skupinama, a u njega su ušli pobjednici skupina iz divizije B – Ukrajina, Švedska, Bosna i Hercegovina te Danska.

Reprezentacije koje će se boriti za naslov pobjednika drugog izdanja Lige nacija su: Belgija, Bosna i Hercegovina, Danska, Engleska, Francuska, Italija, Nizozemska, Portugal, Španjolska, Švedska, Švicarska i Ukrajina.

DIVIZIJA B

Hrvatska je ispala u drugi razred europskog nogometa, ali to ne znači da će biti u slabijem društvu. Uz tri jake reprezentacije koje su ispale iz divizije A, društvo će ima praviti i drugoplasirane momčadi iz skupina divizije B, kao i one koje su izborile promociju iz divizije C.

Kompletno društvo u ovoj diviziji izgleda ovako: Austrija, Hrvatska, Češka, Finska, Njemačka, Island, Norveška, Poljska, Rusija, Škotska, Srbija i Wales.

DIVIZIJA C

Treći razred Lige nacija ima neparan broj reprezentacija (15) pa se dogodio slučaj da je posljednja reprezentacija iz grupe 1 (Albanija) ostala u ovom rangu na uštrb Cipra, pretposljednje momčadi iz grupe 3 koja je imala manje bodova od Cipra. U ovom razredu sljedeće Lige nacija igrat će i Kosovo, koje je došlo do prvog mjesta u svojoj skupini divizije D.

U diviziji C u sezoni 20120./21. će igrati:   Albanija, Bjelorusija, Bugarska, Gruzija, Grčka, Mađarska, Izrael, Kosovo, Makedonija, Crna Gora, Sjeverna Irska, Irska, Rumunjska, Slovačka, Turska.

DIVIZIJA D

Najslabije društvo će biti 'pojačano' Slovencima, Litavcima, Cipranima i Estoncima i ovako će izgledati u drugom izdanju Lige nacija:

Andora, Armenija, Azerbajdžan, Cipar, Estonija, Farski Otoci, Gibraltar, Kazahstan, Latvija, Lihtenštajn, Luksemburg, Malta, Moldavija, San Marino i Slovenija.

(Foto: Reuters)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka