vijest

0

Germanijak saznaje - Mamić odbio 9 milijuna eura za Filipa Benkovića

09.01.2017 10:45 | Germanijak

Mladi stoper bi mogao biti sljedeći igrač na kojem će Dinamo zaraditi veliki novac.

Veličina slova A A A

Ante Ćorić i Filip Benković. To su trenutno najvrjedniji eksponati momčadi iz Maksimira. Dvojac 19-godišnjaka privlači veliki broj europskih klubova, a s obzirom da Ćorić nije odigrao polusezonu za pamćenje, trenutno je Benković i zanimljiviji stranim klubovima.

Tako su škotski i engleski mediji posljednjih tjedana pisali o velikom zanimanju Celtica, koji bi nakon Joze Šimunovića, u svojim redovima želio vidjeti i drugog mladog Dinamovog stopera, a sramežljivo su se pojavile vijesti i o interesu Manchester Uniteda. No, prave ponude iz tih klubova nije bilo, ali zato jeste iz francuske Ligue 1.

Naime, Germanijak saznaje kako je Lille poslao službenu ponudu za kupnju Benkovića. Francuski klub bio je spreman napraviti jedan od svojih rekordnih transfera te ponudio 9 milijuna eura. Više od toga, 10 milijuna, Lille je platio samo za Marvina Martina u ljeto 2012., a 9 milijuna eura koštao je i Dimitri Payet kada je 2011. došao iz Saint-Etiennea.

No, Zdravko Mamić, koji se službeno povukao s odgovornih funkcija u Dinamu, ali je i dalje najvažnija osoba maksimirskog kluba, Lilleovu je ponudu glatko odbio. Već je ranije Mamić naglasio kako će Benković otići u rekordnom transferu, a prije nekoliko dana pojedini mediji skloni Dinamu su pustili vijest kako će Dinamo za ovog stopera tražiti 20 milijuna eura. To bi bio treći najskuplji transfer nekog stopera-tinejdžera u povijesti. Više od toga plaćeni su samo Marquinhos (31,4 milijuna) i Sergio Ramos (27 milijuna).

(Foto: Pixsell) 

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka