vijest

0

Germanijak liga poznatih: Emina Arapović igra za SOS Dječje selo Hrvatska

13.06.2018 10:28 | Germanijak

Predstavljamo i posljednju gošću naše humanitarne akcije.

Veličina slova A A A

Svjetsko prvenstvo je pred vratima. Sutra se igra prva utakmica, ona između Rusije i Saudijske Arabije, a to znači da sutra počinje i naša Germanijak liga poznatih, humanitarno natjecanje u kojem će 11 poznatih humanitaraca prognozirati rezultate svih utakmica Svjetskog prvenstva.

Do sada smo predstavili tri gosta iz svijeta nogometa (Otto Barić, Tonči Gabrić, Hrvoje Vejić), po jednog iz košarke (Željko Šakić), rukometa (Mirza Džomba), vaterpola (Miho Bošković), predstavnika pojedinačnog sporta (Mihovil Španja), glumca (Hrvoje Kečkeš), televizijskog komentatora (Željko Vela) i našeg 'jokera' (Domagoj Jakopović Ribafish), Sve smo ih složili u nogometnu momčad, formaciju 4-2-3-1, a u njoj je ostalo mjesta u samom vrhu napada. To mjesto smo čuvali za jedinu damu u našoj akciji, pjevačicu Eminu Arapović. I ona će sudjelovati u prognozi utakmica kako bi dobila što veću donaciju za udrugu/organizaciju koju je izabrala, a to je SOS Dječje selo Hrvatska.

> Germanijak liga poznatih – 11 poznatih humanitaraca prognoziraju utakmice SP-a i doniraju za najpotrebnije!

Podsjetimo, Germanijak i Germania Sport kladionica su organizirali veliku humanitarnu akciju koju ćete moći pratiti tijekom cijelog trajanja prvenstva u Rusiji. Germanijak je okupio svoju 'reprezentaciju' od 11 igrača: tri gosta dolaze iz svijeta nogometa, po jedan iz košarke, vaterpola i rukometa, kao tri najveća hrvatska sporta nakon nogometa, a s jednim gostom je zastupljen i pojedinačni sport. Uz sedam sportaša, tu su i gosti iz svijeta glazbe, filma i televizije!

Njih 11 će iz dana u dan nuditi prognozu svih utakmica Svjetskog prvenstva u Rusiji, a uspješnost njihovih prognoza pratit ćemo na sljedeći način:

* Pogođen točan rezultat utakmice: 3 boda

* Pogođen ishod, ali ne i točan rezultat utakmice: 1 bod

* Promašen i ishod i rezultat utakmice: 0 bodova

Svakom gostu smo dali zadatak da odabere udrugu za koju će igrati, a Germanijak i Germania Sport kladionica su osigurali budžet od 18.000 kuna koji će biti podijeljeni tim udrugama na osnovu konačnog plasmana na kraju Svjetskog prvenstva. Naravno da će pobjednik za 'svoju' udrugu osigurati najviše – 5.000 kuna. Drugoplasirani osvaja 3.000 kuna, nagrada za treće mjesto je 2.000 kuna, a svi ostali natjecatelji će osvojiti 1.000 kuna za udruge za koje se natječu!

Emina Arapović rođena je 1984. godine, a pjevanjem se bavi od malih nogu. Zanimljivo je da je završila Srednju pomorsku školu, ali pjevanje je uvijek bio njen životni put. Prvi put se javnosti predstavila nastupom na Story Super Nova Music Talents Show 2003./04. u kojem je došla do finala, ali i ono što je važnije – dobila ugovor od izdavačke kuće Croatia Records koja joj je 2003. objavila prvi album pod nazivom „Učini sve“. Uslijedili su nastupi na brojnim festivalima, koncerti i spotovi, a 2011. je objavila i drugi album koji se zove „Cura od akcije“. Emina Arapović posljednjih je godina nezaobilazno ime kada se govori o hrvatskoj glazbenoj sceni.

Naša gošća odlučila je igrati Germanijak ligu poznatih za SOS Dječje selo Hrvatska. SOS Dječja sela brinu se za djecu bez roditelja i roditeljske skrbi, neovisno o njihovoj rasnoj, nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti, pružaju im ljubav i sigurnost u obiteljskom okruženju, trajan dom i obrazovanje za sretno i mirno djetinjstvo. Prvo SOS Dječje selo utemeljio je i izgradio Hermann Gmeiner (1919.-1986.) u austrijskom gradiću Imstu 1949. godine. Zbog lakoće kojom se prilagođuje različitim kulturama i tradicijama, SOS ideja prihvaćena je u 134 zemalja svijeta. Udruga SOS Dječje selo Hrvatska djeluje od 25. veljače 1992. godine kao ravnopravan član SOS Kinderdorf Internationala, najveće svjetske nevladine organizacije za zbrinjavanje djece i mladeži, sa sjedištem u Innsbrucku u Austriji.

(Grafika: Germanijak)

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka