vijest

0

Germania donira 400.000 kuna hrvatskim bolnicama

31.03.2020 13:32 | Germanijak

Prva uplata u iznosu od 40 tisuća kuna iz paketa mjera pomoći naše tvrtke ide Kliničkom bolničkom centru u Osijeku.

Veličina slova A A A

Tvrtka Germania Sport uključuje se u borbu protiv koronavirusa financijskom pomoći hrvatskim bolnicama, a prva, u iznosu od 40 tisuća kuna, ide KBC-u Osijek.

Ovo je samo početak, u danima koji slijede obavještavait ćemo vas o svim aktivnostima u borbi protiv koronavirusa koje poduzimamo. U Lijepoj našoj nekoliko je glavnih centara za tretiranje najtežih slučajeva zarazom COVID-19, ali unatoč tome gotovo svim hrvatskim bolnicama potreban je neki oblik pomoći.

„Hvala svima koji nam pomažu u ovim trenucima. Svaka donacija velika nam je pomoć. Vaše razumijevanje, podrška i pomoć su nam od iznimne važnosti. Najtoplije zahvaljujemo svim našim djelatnicima koji iznimno naporno rade kako bi pomogli svima kojima je pomoć potrebna. Hvala im na velikom trudu koji ulažu u zajedničkoj borbi protiv epidemije koronavirusa. U kriznim situacijama poput ove najvažnije je ohrabrivati jedni druge te međusobno si pomoći. Zajednički ćemo prebroditi ova teška vremena i iz ove situacije izaći ćemo mudriji, s novim iskustvima i znanjem te jači nego prije. Svima želimo zdravlja, strpljivosti, hrabrosti i prisebnosti. Nadamo se da će ova situacija što prije završiti i da ćemo se svi brzo vratiti svakodnevnom načinu života,“ poručilo je ravnateljstvo KBC Osijek na svojoj web stranici svojim djelatnicima i svima koji pomažu u ovim trenucima.

SAD, Španjolska i Italija, zemlje s puno boljim zdravstvenim sustavom od hrvatskog, muče se s epidemijom, a budžet kojim raspolaže hrvatsko zdravstvo zanemariv je u odnosu na njihove pa će mu dobro doći sve donacije pojedinaca, gospodarskih društava i tvrtki. Lijepa naša je već treći tjedan u blokadi, liječnici i medicinsko osoblje su na izmaku snaga, lijekova i dostupne opreme sve je manje, bolničkih kreveti sve ispunjeniji i solidarnost je sad potrebnija nego ikad kako ne bismo dočekali sudbinu gore navedenih zemalja.

Potresne fotografije medicinskog osoblja iz Italije, koje nosi neprikladnu opremu i više ni ne zna koliko sati radi u smjeni, obilaze svijet koji užasnuto promatra u nemoći, a njihovi apeli, uostalom kao i oni naših zdravstvenih djelatnika, moraju se čuti. Solidarnost i pomoć jedini je put kojim možemo zajednički pobijediti u ovoj borbi.

(grafika: Vedran Duhaček)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka