vijest

0

Football Leaks otkrio zašto Simeone mora prodati svoju zvijezdu

06.07.2019 20:21 | Germanijak/V.R.

Atletico Madrid prijašnjeg je desetljeća prolazio kroz teška vremena.

Veličina slova A A A

Kako javljaju britanski mediji, Manchester United je našao zamjenu za Paula Pogbu.

Iako je zadnjih tjedana sve glasnija postajala informacija da će Pogba ostati na Old Traffordu, možda je upravo razlog izostanka adekvatne zamjene bio glavni razlog toj namjeri čelnika Uniteda.

No zamjena je pronađena u fantastičnom reprezentativnom veznjaku Atletico Madrida, Saulu Niguezu. Veznjak iznimne trkačke i tehničke podloge, sa 24 godine sazrio je za zadovoljiti apetite navijača Uniteda, a jezičac na vagi koji će presuditi u korist Atleticovog „da“ Solskjaeru je jedan specifičan splet okolnosti.

Naime, prema informacijama koje odaje Football Leaks, na Wandi Metropoitano će biti primorani prodati odličnog veznjaka zbog činjenice da klub ne polaže sva prava na njega. Agencija Quality Football, koju vode moćni nogometni agent Jorge Mendes i bivši glavni operativac Uniteda Peter Kenyon, uložili su milijun i pol eura za 40% transfer prava na Nigueza, još u vrijeme kad je Španjolac bio 16-ogodišnjak.

 

Igrač ima betonski jak ugovor s Atleticom do 2026., sa izlaznom klauzulom od 150 milijuna eura. Ako Quality Football nađe kupca za Nigueza koji je spreman isplatiti navedeni iznos, a igrač se tome protivi, Atletico je dužan navedenih 40% isplatiti agenciji.

Inače, ovo je standardni modus operandi ove utjecajne agencije. Prije nego je FIFA 2015. službeno zabranila ovakav način poslovanja, Mendes i Kenyon su, zajedno sa svojim ulagačima, investirala 88 milijuna eura u 40 igrača.

Quality Football, zajedno sa još jednom Mendesovom firmom, Donyen Sportsom, već je na ovaj način poslovala sa zvijezdama Atletica, i to onim najvećim – Falcaom, Aguerom, Diegom Costom i Ardom Turanom.

Pristajanje na takve lihvarske ugovore posljedica je pustoši koju je prouzročila smrt alfe i omege ovog kluba, Jesusa Gila. U ljeto 2015. klub je bio u tragičnom minusu od 250 milijuna eura, i morao je prihvaćati sve poslove koji bi ih približio razrješenju te teške situacije.

Atletico se, po navodima, nećka čak i da pusti Nigueza za spomenutih 150 milijuna, jer će od njih vidjeti „samo“ 90, ali ovo je možda još jedna situacija u kojoj se njih neće previše pitati.

(foto: Reuters)

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka