vijest

0

Filmska priča: Od beskućnika do reprezentativca

05.09.2019 17:10 | Germanijak/M.N.

Život čudne knjige piše.

Veličina slova A A A

Puno je sportaša kroz povijest imalo čudan i težak put do uspjeha, a jedan od takvih je Tyrone Mings, novi reprezentativac Engleske.

Ne tako davno život ovog 26-godišnjaka i nije bio baš blistav, naprotiv kao dječak je sa svojom obitelji proživljavao tešku kalvariju te je u najranijoj dobi upoznao svu surovost života.

Naime, Mings je tad zajedno s majkom i tri sestre živio kao beskućnik. Godinu dana su živjeli na ulici i koristili se raznim skloništima, a današnji reprezentativac Engleske je svoj izlaz vidio u nogometnom svijetu.

"Živjeli smo kod jednog čovjeka i jednog dana smo samo morali otići, završili smo na ulici. Dobro se sjećam, kupali smo se u lokalnim dobrotvornim ustanovama, bilo je grozno. Dugo smo ostali u jednom skloništu, a to je za djete jako grozno iskustvo."

Međutim, ni njegov nogometni put nije išao baš glatko, mnogi treneri su ga smatrali neperspektivnim te su bili mišljenja da u nogometu za njega nema mjesta. Sa 15 godina su ga otpustili iz Southamptona, a jednaku sudbinu je doživio i u Cardiffu, Portsmouthu i Bristol Cityju.

No, Mings nije htio odustati od najvažnije sporedne stvari na svijetu i sreću je potražio u niželigaškim klubovima te je s 19 godina potpisao za Chippenham Town.

"Bilo je trenutaka kad sam kad sam se zapitao je li to to, je li ovo moj maksimum? Bilo je i trenutaka kad se više nisam vidio u nogometu."

Dok je igrao u Chippenhamu radio je kao konobar za 45 funti tjedno kako bi se financijski pokrivao.

Ipak, nije odustajao, a 2012. godine mu se sreća nasmiješila. Bivši branič Ipswicha Russell Osman ga je vidio kako igra te ga preporučio menadžeru Micku McCarthyju.

U Ipswichu se zadržao tri sezone, a 2015. godine prelazi u Bournmouth za osam milijuna funti.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Really enjoyed the first couple days training with @england

A post shared by (@tyronemings) on

 

Međutim, prelaskom u novi klub dolazi do novog šoka i teške ozljede ligamenata koljena, koja ga je udaljio od terena na godinu dana. No i to je Mings prebrodio te je nakon Bournemoutha napravio transfer života.

Klub s juga Engleske ga je prvo poslao na posudbu u Aston Villu, da bi ga Lavovi ovo ljeto otkupili za 25 milijuna eura, a svojim igrama je zaslužio poziv u reprezentaciju Engleske, čime njegova priča postaje filmski materijal.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thankful for these blessings! The woman behind everything for me#mum

A post shared by (@tyronemings) on

 

(foto: Reuters)

 

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka