vijest

0

FIFA predložila promjenu kojom će promijeniti nogomet u narednih godinu dana

27.04.2020 14:49 | Germanijak/I.G.

Čeka se samo potvrda IFAB-a, glavnog FIFA-inog tijela za pravila same igre.

Veličina slova A A A

Pandemija koronavirusa polako se stišava u Europi, stoga su se svi bacili na posao kreiranja kalendara kako bi se aktualna sezona privela kraju. S obzirom da sve lige imaju televizijske obveze, inzistirat će se na odigravanju svih utakmica, a kako bi se sve stiglo odigrati prije početka iduće sezone, morat će se igrati ubitačnim tempom.

Iz tog razloga, danas je potvrdio FIFA-in glasnogovornik, krovna svjetska nogometna organizacija predložila je da se do kraja ove i u cijeloj sljedećoj sezoni igra sa pet zamjena po momčadi.

Pravilo bi se uvelo tako da bi se te zamjene mogle obaviti u tri navrata tijekom utakmice, kao i na poluvremenu, a postoji izgledna mogućnost i šeste izmjene, ali samo u produžecima utakmica.

Navedeno pravilo trebalo bi vrijediti do 31. prosinca 2021. godine, iako se čini logičnije produžiti ga na ostatak sezone.

Ovom promjenom se nastoji fizički rasteretiti nogometaše, jer će se ponekad utakmice morati igrati svaki drugi dan u narednim tjednima (zbog završnica kupova). Ovo bi moglo poprilično utjecatii na samu igru jer trenerima oslobađa puno veći manevarski prostor s taktiziranjem u zamjenama.

Sada se samo čeka potvrda (ili odbacivanje pravila) od strane IFAB-a, glavnog FIFA-inog tijela za sama pravila.

(Foto: Reuters)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka