vijest

0

FIFA odustala od proširenja SP-a

23.05.2019 08:57 | Germanijak/V.R.

Druga polovica svijeta će ipak malo pričekati.

Veličina slova A A A

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino je prošle godine dao do znanja da bi proširenje sa 32 na 48 reprezentacija na Svjetskom prvenstvu moglo biti ubrzano, te umjesto 2026. svoju inauguraciju doživjeti već 2022. u Kataru.

Ta bi promjena sa sobom povukla neke druge, ne beznačajne modifikacije, poput te da bi Katar morao naći „pomoć“ u domaćinstvu od strane nekih od zemalja u okruženju. Čelna nogometna organizacija svijeta je, stoga, nakon „temeljitih i opsežnih analiza i konzultacija“ odlučila da je taj potez ipak preuranjen i teško izvediv.

 

 

Precizirano je da je, unatoč tome što se ova ideja razmatrala, Katar vremenski u nemogućnosti adresirati sve logističke izazove s kojima bi bio suočen u slučaju ovog pothvata.

„Katar je bio otvoren za ideju proširenja SP-a 2022. u slučaju da je bio kreiran realan operabilni model proširenja od strane svih uključenih strana, te da je odlučeno da je taj potez u interesu za dobrobit nogometa. Tri i pol godine do prvenstva Katar ostaje maksimalno predan organizaciji prvotno zamišljenog turnira u namjeri da ostane bude upamćen kao najbolji ikada.“, rečeno je od strane organizatora.

U studenom prošle godine je predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin dao do znanja kako smatra da bi dodavanje novih 16 momčadi SP-u 2022. stvorilo mnoge probleme, te da je sama ideja neizvediva.

(foto: Reuters)

 

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka