vijest

0

FIFA odgađa početak prijelaznog roka, Chelsea bez Ziyecha do daljnjeg

08.04.2020 08:54 | Germanijak/I.A.S.

1. srpanj više neće biti dan kojeg menadžeri diljem svijeta željno iščekuju...

Veličina slova A A A

FIFA je odobrila produljenje ugovora igrača do kraja sezona kako bi oni mogli završiti sezone u svojim trenutnim klubovima. Sve je to svojevrsni odgovor na odgode uzrokovane pojavom koronavirusa, a vijest je potvrđena od strane potpredsjednika FIFA-e Vittorija Montaglianija.

Klubovi, igrači, lige su bili „zastupani“ od strane glavnog odbora ključnih dionika, a jednoglasno je postavljen i set prinicpa kako bi se trebalo ubuduće djelovati u nogometu, a glavna tema sastanka bili su igrač kojima ističu ugovori i početak prijalaznog roka.

„Koronavirus je promijenila okolnosti djelovanja u svijetu nogometa ove sezone“, započeo je predsjednik FIFA-e Gianni Infantino pa nastavio:

„FIFA je, zajedno sa svojim glavnim dionicima, radila na nekim praktičnim idejama koje bi išle u korist igračima, klubovima i ligama, a vjerujem da nas cijela ova situacija može dodatno ujedinit te nas „natjerat“ da iz svega izađemo još jači“, dodao je predsjednik.

Nadalje, kako se očekuje da će neke od liga petica i dalje trajati 1. srpnja kada se i službeno otvara novi prijelazni rok, prijedlog (koji doduše još nije potvrđen, ali je blizu realizacije) je takav da se svi oni unaprijed dogovoreni transferi, poput primjerice Hakima Ziyecha koji bi trebao postati novi igrač Chelsea, odgode za jesen ili zimu.

Ipak, ova tema još nije razrađena u potpunosti te se postavlja pitanje što će biti s onim igračima koji pod svaku cijenu žele što ranije napustiti svoje trenutne klubove.

„FIFA će biti fleksibilna te je prvi plan da se dogovoreni transferi dogode u razmaku od kraja ove i početka sljedeće sezone. Jednako tako, glavna je stavka da se sve koordinira na načina da svi budu zadovoljni i da sve bude regularno“, piše između ostalog u dopisu krovne nogometne federacije.

Za kraj su nadodali kako snažno potiču klubove i igrače kako ostanu jaki te sve rade u zajedničkom dogovoru na obostranu korist. Svijesni su situacije, ali ponavljaju kako je jedini izlaz taj da sada svi više vjeruju jedni u druge, koliko god da to u ovim trenucima bilo teško.

(foto: Reuters)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

Eros s onoga svijeta

Ima brzinu, dribling i znanje za igranje u nekoj od lige petice, ali njegova arogancija i indiferentnost...

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka