vijest

0

FIBA Europe otkazuje sve svoje turnire: Što to znači za turnir u Splitu?

08.04.2020 13:28 | Germanijak

Još nije poznato hoće li se i kada održati predolimpijski turnir kojeg bi Hrvatska trebala biti domaćinom.

Veličina slova A A A

Na dvodnevnom sastanku FIBA Europe donešena je rezolutna odluka: Otkazuju se svi ljetni događaji 2020. pod njenom ingerencijom, a to bi moglo uključivati definitivnu odluku vezanu uz kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre koji se trebao održati u Splitu.

Predsjednik FIBA Europe Turgay Demirel obznanio je kako je organizacije donijela plan kako ponovno uspostaviti aktivnosti nakon smirivanja situacije s pandemijom koronavirusa, a on će detaljno biti prezentiran u svibnju.

Jedna od točaka plana jest i taj da svi domaćini natjecanja koja su se trebala održati ove godine a otkazana su, zadržavaju pravo na domaćinstvo istih i sljedeće godine. Okvirno bi to trebalo značiti da Split neće izgubiti predolimpijski turnir, naravno, ukoliko hrvatska strana pristane na ponovnu iteraciju njegovog organiziranja.

Problem bi mogla predstavljati činjenica da je hrvatska Vlada povukla sredstva namijenjena organizaciji turnira kako bi ih preusmjerila u podršku suzbijanja pandemiji, kao i posljedica nedavnog potresa u Zagrebu. Konačno rješenje vezano uz turnir u Spaladium Areni trebao bi biti poznato kroz koji dan s obzirom da sutra zasjeda FIBA World.

Odgode su predložene i za reprezentativna natjecanja mlađih uzrasta (kojih će također predviđeni domaćini zadržati prava organizacije), kao i onih klupskih.

 

 

(foto: Pixsell)

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka