vijest

0

Evo kada VAR stiže u Prvu HNL

16.09.2019 07:54 | Germanijak

Počinje nova era u hrvatskoj ligi.

Veličina slova A A A

Suđenje na hrvatskim travnjacima nakon gotovo svakog kola izaziva mnoge rasprave, polemike, pa čak i kontoverze. Nije neosporno da se greške događaju, kako u HNL-u, tako i na višim razinama i jačim ligama, a jedan od načina da se tome stane na kraj svakako je Video Assistant Referee, odnosno skraćeno VAR kako je svima poznatiji naziv.

Već se neko vrijeme najavljuje kako će se video asistencija uvesti u našu prvu ligu te time olakšati posao djeliteljima pravde. 

"Uvođenjem VAR-a tenzije će se sigurno smanjiti. Više neće biti evidentnih pogreška sudaca, a samim time svima će biti lakše - klubovima, javnosti i sucima", rekao je u intervjuu za Sportske novosti Ante Kulušić, dopredsjednik HNS-a i prvi čovjek Komisije za suce. 

Na upit kada možemo očekivati da upotreba VAR-a doista i zaživi u HNL-u, Kulušić otkriva:

"Sve će biti spremno za uvođenje VAR-a u proljetni dio prvenstva. Trenutno smo u posljednjoj fazi edukacije. Ostale su nam još 34 utakmice u kojima svi suci moraju proći VAR sobu i teren za igru, svaki po dvije utakmice. Inzistirao sam na uvođenju VAR-a upravo kako bismo smanjili sudačke pogreške koje utječu na ishod utakmice ili možebitni uspjeh na kraju sezone."

Dakle, sve je jasno. U veljači kreće HNL u potpuno novom ruhu, a nadamo se da će uz video pomoć suci svesti pogreške na minimum.

(foto: Pixsell)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka