vijest

0

ESPN-ov megadokumentarac o Bulsima izlazi za manje od tri tjedna, evo što možete očekivati

31.03.2020 16:18 | Germanijak/V.R.

Najmoćnija svjetska televizijska kuća lansira najiščekivaniji dokumentarni serijal u povijesti. Tema su Chicago Bullsi devedesetih.

Veličina slova A A A

Iako je prvotno bio najavljivan tek za lipanj, košarkaške i sportske fanatike danas je razveselila vijest kako ''The Last Dance'', dokumentarni serijal o slavnim Chicago Bullsima iz devedesetih kreće već 19. travnja, odnosno 20. u Europi.

ESPN dugo provodi marketinšku kampanju najavljujući ovaj projekt, a ako je sudeći po tome kakve dokumentarce ova medijska kuća radi, možemo samo reći da ni sutra ne bi bilo prerano. Ono što je najvažnije, cijeli serijal bit će dostupan na Netflixu (koji je oktupio ekskluzivna prava) i to u ritmu blokova po dvije epizode tjedno kroz period od pet tjedana. Razlog pomicanja termina jest pandemija koronavirusa i odsustvo sportskih natjecanja, točnije košarkaških – ESPN je tempirao emitiranje točno nakon kraja NBA sezone, odnosno njene finalne serije.

Naglasak u dokumentarcu je na sezoni 1997./1998., odnosno zadnjoj Michaela Jordana u Bullsima, Sugovornici su upravo takvi da uzrokuju rast zazubica: Scottie Pippen, Dennis Rodman, Steve Kerr, Phil Jackson, Roy Williams (Jordanov trener s North Caroline), Barack Obama (inače veliki navijač Bullsa), pokojni Kobe Bryant, Adam Silver, Magic Johnson, Charles Barkley, Justin Timberlake, Bob Costas (poznati TV komentator) i dr.

Redatelj je Jason Hehir, koji je već radio dokumentarce iz EPSN-ovo ''30 fo 30'' serijala (posebice se istakao onim ''The Fab Five'') kao i ''UFC Primetime'', te nema sumnje kako će publika uživati u ovom insajderskom uratku, kako ona koja pamti vjerojatno najbolju NBA momčad svih vremena, tako i ona mlađa koja je o njoj samo slušala iz priča ili je samo gledala na video isječcima. Nakon emitiranja, svaka će epizode biti dostupna na ESPN-ovim platformama poput ESPN Playera, a dokumentarac će uključivati do sada nikad viđene video materijale iz ove sezone.

„Michael Jordan i Bullsi devedesetih nisu bili samo sportske superzvijezde, već globalni fenomen.“, kaže Hehir.

„Ovaj film je bio prilika da istražimo nevjerojatan utjecaj kojeg je ostavio jedan čovjek i jedna momčad.“, reko je i ujedno dodao kako je serijal lišen svih ''rekla-kazala'' momenata, nego da su autentičnost i informacije iz prve ruke ono što ga krase.

Jedan od lajtmotiva, kako ovog dokumentarca, tako i Michaela Jordana kao sportaša i osobe, jest njegova tvrdokorna kompetitivnost, ali i strogost, nepopustljivost i velika očekivanja spram suigrača. Rijetki su mogli igrati s njim te je upravo to razlog zašto su ''UnstoppaBullsi'' bili toliko nadmoćni. Da njegove kritike nije bio lišen niti jedan od najboljih, naš Toni Kukoč, može se vidjeti u ovom kratkom teaseru filma:

Raspored na Netflixu:

Ponedjeljak, 20. travanj: Epizode 1 i 2

Ponedjeljak, 27. travanj: Epizode 3 i 4

Ponedjeljak, 4. svibanj: Epizode 5 i 6

Ponedjeljak, 11. svibanj: Epizode 7 i 8

Ponedjeljak, 18. svibanj: Epizode 9 i 10

 

(foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka